REKLAMI GEÇ

Ülkücülerin ekonomik kriz eylemi

Ülkücülerin ekonomik kriz eylemi

Denizli Ülkücü İşçiler Derneği yaklaşık 50 kişilik bir grupla Ticaret Odası önünde uyarı niteliğinde bir eylem yaptı.

/ DENİZLİHABER / 19 Ekim 2009 Pazartesi, 16:40

Eyleme MHP Denizli İl Başkanı Zafer Kaplan, MHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Fırat Dağdeviren ve Türk-İş Denizli İl Temsilcisi Recep Oktay’ın da destek verdiği eylemde konuşan Ülkücü İşçiler Derneği Denizli Şube Başkanı Bilal Akgün, Denizli’nin her geçen gün kan kaybettiğini belirterek, “Anadolu kaplanı krizin kaplanı oldu” dedi. Yağmur altında Türk bayraklarını açarak konuşan Bilal Akgün ve beraberindekiler, yağmura aldırmadan açıklamalarını yaptı. Basın mensuplarının, ‘Çok fena yağmur yağıyor gelin başkanım, açıklamayı yapmayın” demesine karşın Başkan Akgün ve beraberindekiler yağmurun altında sırılsıklam olana kadar açıklamasını yaptı.

Akgün, “2002 yılına kadar özellikle tekstil sektörünün ve istihdamın lokomotifi olan Anadolu Kaplanı, Anadolu’nun parlayan yıldızı Denizli, bugün maalesef, kriz ve işsizliğin lokomotifi haline getirildi. Denizli’yi teşvik dışı bıraktılar, Teşvik dışı kalan, girdi maliyetleri her geçen gün artan Denizlili sanayicisi ya fabrikasını kapattı, ya da başka yerlere taşındı. Yani birileri, bu ilde düzgün giden aracın tekerine çomak soktular. Sonuç ne oldu. 31 bin 161, bize göre ise 50 bin insan işini kaybetti. Buraya dikkatinizi çekmek istiyorum. Nüfusu 480 bin olan bir şehirde 50 bin kişi işinden oldu. Sadece binlerce insan mı işsiz kaldı. Hayır. Birçok esnaf ve işadamı yaşanan kriz ve ekonomik sorunlar nedeniyle bir bir intihar etmeye başladı. Bugün Denizli mahkemelerinde 4 bin boşanma davası görülüyor. 60 bin civarında icra dosyası var. Mahkemeler boşanma ve icra davaları nedeniyle neredeyse başka davalara bakamaz hale geldi” dedi.

Konuşmasında Ak Parti Denizli Milletvekillerini de uyaran Akgün, “Bu ilin nereden nereye getirildiğine dikkat çekmek amacıyla bir örnek vermek istiyorum. Daha düne kadar, Kaleiçi, istasyon caddesi, ikinci ticari yol, Delikliçınar, İstiklal caddesi, Kıbrıs Şehitler caddesi gibi bölgelerde kiralık, işyeri ya da ev bulmak, torpil işiydi. Paranızla bile kiralık dükkan bulunamıyordu. Ama şimdi bu bölgelerde 4 işyeri ve evden neredeyse ikisi boş. Devasa işhanlarında kiralık dükkandan geçilmiyor. İnsanlar bu şehirden kaçmaya başladı. Tüm bunlar yaşanırken, birileri çıkıp kriz yok, işler yolunda, krizi medya abartıyor demiyor mu? Hakikaten pes doğrusu.. Bu ve buna benzer birçok olumsuzluğu daha burada sıralamak mümkün. Fazla vaktinizi almak istemiyoruz. Ancak sizin aracılığınızla bu ili yönetenleri ve bu ilin iktidar milletvekillerini uyarıyoruz. Kriz vardı, yoktu, gibi tartışmalar bir yana bırakılmalı. Özel günlerde süslü basın açıklamaları yapmak, pembe tablolar çizmekten vazgeçilmeli. Bakın bu il sosyal patlamaya doğru gidiyor. Bir an önce; ama hemen önlem alın” diye konuştu.

MHP Denizli İl Başkanı Zafer Kaplan da yaptığı kısa konuşmada, “Bizim Ticaret Odası ile bir alıp veremediğimiz yok. Amacımız ilimizde yaşanan olumsuzlukları dile getirmek için yapılan bu basın açıklamasına destek vermek. Yani sessiz çoğunluğun küçük ve orta işletmelerin işini kaybetmiş binlerin sesi olmak” ifadelerini kullandı. Grup daha sonra olaysız dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı