REKLAMI GEÇ

Vanlılar ilk genel kurulunu gerçekleştirdi

Denizli Vanlılar ve Ercişliler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği ilk genel kurulunu gerçekleştirdi. Vanlıların bir araya gelmesi ve Denizli ile Van kültürlerinin birleşmesini hedefleyen derneğin başkanlığına, Mimar Taner İzgi seçildi

/ DENİZLİHABER / 29 Temmuz 2008 Salı, 00:00

Denizli’deki Vanlılar kurdukları dernekte bir araya gelerek örf ve adetlerini yaşatmayı istiyor. Denizlili Van ve Ercişliler Dayanışma ve Kültür Derneği ilk genel kurulunu gerçekleştirdi. Yapılan seçimlerde dernek başkanlığına Taner İzgi, başkan yardımcılığına Yüksel Balki, yönetim kurulu üyeliklerine ise Sıddık Işık, M. Emin Mutlu ve Ömer Karaca seçildi.

Amaçlarının, Van ve Erciş yöresine ait güzellikleri Denizlilere tanıtmak ve iki şehir arasında kültürel bağ kurmak olduğunu belirten Dernek Başkanı Taner İzgi “Denizlili Vanlılar ve Ercişliler olarak Denizli’deki hemşerilerimizle bağlantıya geçip, amacımızı ve yapacağımız hizmetleri anlattık. Birlik ve beraberliğimizi sağlamak, Denizlimizi ve ülkemizi daha mutlu ve güzel yarınlara kavuşturmak için tüm üye arkadaşlarımızla gereken katkıyı sağlayacağımıza inanıyoruz. Başlangıçta, üyelerimiz için piknik düzenleyeceğiz, kermesler ile ihtiyaç sahiplerimize destek olacağız. Üyelerimize ve Denizlilere yönelik okuma yazma kursu açacağız. Ayrıca bilgisayar kursu ve meslek edindirme kursları da düzenleyeceğiz. İmkânı olmayan okullara yardım yapacağız. Fakir öğrencilere burs imkanı sağlayacağız. Van ve Erciş’in güzelliklerini yakından görmek isteyenler için geziler düzenleyeceğiz. Bu faaliyetlerle birlikte bize ulaşan bütün taleplere elimizden geldiğince cevap vermeye çalışacağız. Bu faaliyetlerimizi kesintisiz ve giderek artan bir şekilde yapmaya devam edeceğimize inanıyoruz. Bu çalışmalarımızda Denizli halkından da büyük destek bekliyoruz. Çünkü bu hizmetler tüm insanlarımız için ve bizler için. Bizler bu anlayış ile bu yola çıktık ve başarılı olacağımıza inanıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı