REKLAMI GEÇ

“Yavaş yavaş ölüyoruz”

“Yavaş yavaş ölüyoruz”

Denizli’de her gün daha da artan hava kirliliği kırmızı alarm vermeye başladı. Yaşanan tehlikeye dikkat çekmek için eylem yapan TMMOB Denizli şubesi üyeleri yetkilileri göreve davet etti, hava kirliliğinin sanayi, ulaşım ve ısınmadan kaynaklı olduğuna dikkat çekti. TMMOB Denizli Şube Başkanı Mehmet Sarıca, “Yavaş yavaş ölmek istemiyoruz. Kaliteli ve sağlıklı hava teneffüs etmek istiyoruz” dedi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 30 Aralık 2015 Çarşamba, 11:04

TMMOB Denizli Denizli İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, Denizli’nin hava kirliliği en yoğun olan Pamukkale’nin Dokuzkavaklar Mahallesi’nde eylem yaptı. Maske takıp, “Yavaş yavaş ölüyoruz” pankartı önünde eylem yapan TMMOB üyeleri, hava kirliliğine dikkat çekti.

Dokuzkavaklar, Anafartalar, Sümer, Üçgen ve Garaj mevkilerinde yoğun hava kirliliği yaşandığını belirten TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Sarıca, istasyonlarda ölçülen, partikül madde 10 değerleri Avrupa Birliği tarafından sınır değer kabul edilen 50 mikron/metreküp’ün ortalama 5 katına ulaşmış durumda olduğunu, bazı günler sınır değerlerin 12 katına ulaştığını söyledi.

YETKİLİLERE SORU YÖNELTTİ
Sarıca, hava kalitesinin kötüleşmesindeki sebeplerin sanayi, ulaşım ve ısınma olduğuna dikkat çekerek, “Yönetmelik gereği fabrika bacaları her 2 yılda bir emisyon ölçümü yaptırılarak raporlanması gerekir. Yapılan bu emisyonlar ölçüm sonuçlarının sınır değerin altında kalmasının sağlanması gerekmektedir. Yetkililere soralım. Şu anda Denizli’de kaç firma bu raporları alabilmiştir? Uygun olmayan fabrika ve işletmelerle ilgili herhangi bir işlem yapılmış mıdır? Günlük yakıt tüketimleri ortalama bir dairenin yıllık yakıt tüketiminin onlarca katı olan firmalar neden denetlenmemektedir? Kullanılan yakıtlar ne kadar kalitelidir ve bu yakıtların şehrimizi girişlerinde denetim yapılmakta mıdır? Zaman içerisinde yaşam alanlarımızın içerisinde kalmış tesislerin bacaları ne kadar uygundur” sorularını yöneltti.

denizli-tmmob-hava-kirliligi-eylem-ic

Zehirli hava solumak ve yavaş yavaş ölmek istemediklerini ifade eden Sarıca, gerekli tedbirlerin alınmasını ve sağlıklı hava teneffüs etmek istediklerini kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı