REKLAMI GEÇ

“Yeni yasa tasarısı, kayıt dışını artıracak”

“Yeni yasa tasarısı, kayıt dışını artıracak”

DEMESKO Başkanı Halil Öztürk, yeni hal kanunu tasarısında yapılmasını istedikleri düzenlemeleri, hali ziyaret eden AKP Denizli Milletvekili Yüksel’e aktardı. Öztürk, yasada yapılacak değişikliklerle kayıt dışının artacağını belirterek, uyarıda bulundu.

/ DENİZLİHABER / 25 Ağustos 2009 Salı, 16:44

AKP Denizli Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, hal esnafı ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Ziyarette hazır bulunan DEMESKO Başkanı Halil Öztürk, Sebze ve Meyve Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı’nda yer almasını istedikleri hususlarla ilgili taleplerini dile getirdi.

Denizli Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği (DEMESKO) Başkanı Halil Öztürk, yönetim kurulu üyeleri ve hal esnafıyla toplantıda buluşan AKP Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, hal esnafının yaşadığı sorunları yerinde dinledi. Hal merkezinde yapılan toplantı, 2 saat sürdü. Toplantıya Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ile DTO Başkan Yardımcısı İmran Eraslan’ın yanı sıra Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili de katıldı. Gerçekleştirilen toplantıda taleplerini dile getiren Denizli Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği (DEMESKO) Başkanı Halil Öztürk, Sebze ve Meyve Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı Taslağı ile ilgili bazı sıkıntılarının olduğunu belirterek, bu tür yasa tasarıları hazırlanırken, sektör temsilcileri ile bir araya gelinerek kararların alınması gerektiğini ifade etti. Hazırlanmakta olan kanun tasarısında, gerekli değişikliklerin yer alması gerektiğine dikkat çeken Öztürk, “Denizli halinde faaliyet gösteren 68 işyerimiz var. Burada hizmet veren tüm esnaf, zor şartlar altında kayıt altına alınmış bir mali tabloyla hizmet vermenin gayreti içinde. Yasada yapılması düşünülen son değişiklikle de esas problem, olan kayıt dışı ticaretin azalacağı yerde daha da artacak olmasıdır. Üretim bölgelerinden toptancı hallerine giren ürün miktarı hızla azalacaktır. Asıl beklentimiz kayıtlı çalışan hal esnafının durumunun düzeltilmesi ve kayıt dışı ticaretin önlenmesidir. Kayıt dışı ticarete çare bulunmadan ve gerekli altyapı hazırlanmadan toptancı hallerinin dışında sebze ve meyve satışlarının serbest bırakılması doğru değildir. Tasarı tüketiciye bir fayda sağlamayacağı gibi üreticiye de bir fayda getirmeyecektir” dedi. Öztürk, yaptığı konuşma sonrasında, AKP Denizli Milletvekili Yüksel’e sorunlarını detaylı bir şekilde anlatan dosya sundu.

Milletvekili Yüksel, Sebze ve Meyve Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı’nın yasalaşmadan Denizli Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği DEMESKO’nun isteklerini ilgili yerlere ileteceğini bildirdi. Milletvekili Yüksel, kanun tasarıları üzerinde çalışılmasının esas gayesinin, ileride doğacak aksaklıkların giderilmesi yönünde olduğuna dikkat çekerek tasarı yasalaşmadan taleplerin iletileceğini belirtti. Yüksel, “DEMESKO Başkanımız Halil Öztürk üzerinde çalışılan Sebze ve Meyve Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun tasarısında nelerin bulunması gerektiği yönünde düşündüklerini hazırladıkları raporla sundular. Öncelikle hal esnafı olarak ortaya koyduğunuz fedakârlıktan dolayı teşekkür ediyorum. Esnafımızın yaşadığı sıkıntılar, milletvekili olmamla birlikte bir esnaf olarak şahsımı da yakından ilgilendirmektedir. Bu nedenle esnafımızın ayakta kalabilmesi için her türlü adımı atmaya, her türlü fedakârlığı yapmaya hazır olduğumuzun bilinmesini isterim. Kayıt dışı ekonomi konusunda da hükümetimiz hassas bir çalışma süreci izlemektedir. Bizlerde hal esnafımızın düşündüğü gibi, kayıt dışı bir ekonomiye asla sıcak bakmıyor ve tamamen karşısında duruyoruz. Bu nedenledir ki hazırlanmakta olan yasa tasarısının hal esnafının da düşünülerek hazırlanması yönünde takipçi olacağım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı