REKLAMI GEÇ

Yeşilay gönüllü gençler arıyor

Yeşilay gönüllü gençler arıyor

Türkiye Yeşilay Cemiyeti  Denizli Şubesi, bağımlılıklarla mücadele çalışmalarına liselerde devam ediyor. Sarayköy Anadolu Lisesi’nde 300 öğrenciye bağımlılıklar ve bunlarla mücadele yollarını anlatan Yeşilay Denizli Şube Başkanı Ümit Bayagut, bu yolda gönüllü gençlere ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Aralık 2014 Pazartesi, 11:36

Sarayköy Anadolu Lisesi’nde sigara, alkol, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığı ile mücadele konulu seminer veren Yeşilay Cemiyeti  Denizli Şubesi Başkanı Ümit Bayagut, sağlıklı bir gelecek için öğrencilerin neler yapması gerektiği anlattı. Bayagut, “İnanıyorum gençlerimiz iradeleri bundan böyle bu maddelere teslim etmeyecek. Bu kötü gidişe dur diyecek. Denizli Yeşilay cemiyeti olarak bu yönde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bunu tek başlarına yapamayacaklarını, bu yolda gönüllü gençlere ihtiyacımız var. Buraya hepinizi Yeşilaycı yapmaya geldim” dedi. 

denizli-yesilay-saraykoy-lisesi-ic

“SİGARA BAĞIMLIK YAPAN MADDELERE AÇILAN BİR KAPI”
Öğrencilere, özellikle sigaranın diğer bağımlılık yapan maddelere açılan bir kapı olduğu bu kapıdan asla içeri girmemeleri gerektiğini anlatan Bayagut, “Bir kereden bir şey olmaz” mantığının ne kadar yanlış olduğunu örneklerle anlattı.

Sigar, alkol, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığında arkadaş çevresinin en büyük etken olduğunu ve geleceğin anne ve babalarının bu illetlerden uzak durmalarının, başarılı güçlü bireylerin yetişmesi için önem taşıdığını vurgulayan Bayagut, “Dünyada her yıl 5 milyon insan yurdumuzda her yıl yaklaşık 100 bin kişi sigaradan ölüyor. 2025 yılında bu rakamın dünyada 8 milyona ülkemizde ise 250 bine çıkması beklenmekte. Bu dehşet verici rakamlar yürekleri sızlatmaktadır.Şu hususu aklımızdan hiç çıkarmayalım Sigara içmek bir tercih, bir farklılık oluşturmak değil, bir zaaftır. Sigara ve diğer zararlı alışkanlıklarla mücadelede duyarlı olmazsak, bunlar gençlerin vazgeçilmezi haline gelirse ekonomimiz, sağlığımız ve sosyal yapımız adeta çökecektir. Bu nedenle sigara ve diğer zararlı alışkanlıklarla karşı mücadele bir insanlık borcudur” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı