REKLAMI GEÇ

Yurdakul: “ İşsizlik fonu yağmalanıyor”

Yurdakul: “ İşsizlik fonu yağmalanıyor”

Büro Emekçileri Sendikası Denizli Şube Başkanı Yusuf Yurdakul, işsizlik fonunun patronların yağmasına açıldığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 21 Ekim 2009 Çarşamba, 16:44

Büro Emekçileri Sendikası Denizli Şube Başkanı Yusuf Yurdakul düzenlediği toplantıyla, işsizlik fonundan işverenlere verilecek olan paralara değindi. Ankara’da Büro Emekçileri Sendikası üyelerinin İş-Kur önünde basın açıklaması yaparak, bu haksız uygulamaya tepki gösterdiğini belirten Yurdakul, “AKP hükümetinin çıkartmış olduğu krize yönelik önlem paketleriyle, sermaye kesimine kaynak aktarılırken, fatura işçi ve emekçilere kesilmektedir. Kamu emekçilerine yüzdelik sefalet zamları önerilirken, her gün tüketim maddelerine yapılan zamlarla alım gücümüz git gide geriletilmektedir” dedi.

Yapılan uygulama ile işsizlik fonundaki paraların patronların yağmalamasına sunulduğunu belirten Yurdakul, “İşçilerden kesilen paralarla oluşturulan işsizlik fonu, patronların yağmasına açılırken, işçiler işten atılmakta, yoksulluk her geçen gün biraz daha biz emekçileri vurmaktadır. Kendisine dokunulduğunda demokrat kesilen AKP hükümeti, sıra işçi ve emekçilere gelince her türlü hukuksuz ve anti demokratik uygulamalarına devam etmektedir.
AKP iktidarınca liyakat ve kariyer ilkeleri bir tarafa bırakılarak, bütün kurumlarda pervasızca siyasi kadrolaşma yapılmakta, kadrolaşmaya karşı alınan yargı kararları ya uygulanmamakta, ya da uygulanmak zorunda bırakıldığında, hile yoluna gidilerek, bu kararları boşa çıkartan tutumlar takınılmaktadır” dedi.

AKP hükümetinin yargı kararlarına uymadığını da dile getiren Yurdakul: “Sendikamızın açtığı dava sonucunda; Eğitim uzmanı, uzman, şef vb. kadrolarda bulunanların sınavsız olarak, il müdür yardımcılığına atanmalarının önünü açan 8 Temmuz 2005 tarihli “Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği”nin ilgili hükümlerinin yürütmesi, Danıştay 2. Dairesi tarafından 17.03.2006 tarihinde oybirliği ile durdurulmuştur. Ancak idare, yürütmenin durdurulduğu tarihe kadar, yönetmelik hükümlerine dayanarak şef, eğitim uzmanı vb. kadrolardaki 16 kişinin, il müdür yardımcısı olarak atamalarını yapmıştır” dedi. Yurdakul açıklamasının sonunda bu haksızlığın karşısında olacaklarını ve gerekenin yine yargı yoluyla halledileceğini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı