REKLAMI GEÇ

Zeytinci: Yaşamın, barışın ve demokrasinin yanındayız

Zeytinci: Yaşamın, barışın ve demokrasinin yanındayız

TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cüneyt Zeytinci, 15 Temmuz’da gerçekleştirilmek istenen darbeye ilişkin değerlendirme yaptı, “Yaşamın, barışın ve demokrasinin yanındayız” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Temmuz 2016 Pazartesi, 16:41

15 Temmuz’da yaşanan, halkın egemenliği temeline dayanan demokrasinin, baskı kurularak ve zor kullanılarak darbeyle ortadan kaldırılması girişiminin kabul edilemez olduğunu belirten Zeytinci, bu girişim ile güç ve erk elde etmek üzere uygulanan şiddetin, tüm siyasal kudreti elinde bulundurmak, gücü ve erki sürdürmek için uygulanan şiddet kadar vahim olduğunu söyledi.

Zeytinci, “Sömürü, baskı düzeninin çeşitli savunucuları el birliği ile ülkeyi mahvettiler, Bu durumdan çıkış yolu askeri darbeler değildir. Ülkemizde bu kaygı verici süreçler, katılımcı, yasama organının yetkilerine saygılı, temel insan hak ve özgürlükleri ile hukukun üstünlüğü ilkelerini gözeten, sosyal, kültürel ve demokratik haklar için verilen mücadelelere duyarlılık gösterecek politikalarla aşılabilecektir. Bugün olduğu gibi siyasi yetkileri kendisinde toplayan ve anayasal yasama organını yok sayan aksine uygulama ve politikaların ise; var olan kaosu büyüteceği açıktır. Yaşanan olayların ardından toplumsal birlikteliği zedeleyen ve ayrışmaya sebep olan süreç, halkın sokağa çıkmaya çağrılması ile daha da vahimleşmişti. Askeri darbe girişiminin sonrasında camilerden yapılan çağrılar ile yeni bir kaotik ortama giriyoruz. Bizim mücadelemiz, sömürü, baskı, zulüm, işsizlik, yoksulluk düzeni ile, bağımsızlık, Cumhuriyet, laiklik, demokrasi, emek ve barış düşmanlarıyladır. Kaygıyla izlediğimiz süreçlerin, barışçıl ve akılcı politikalar yoluyla aşılabileceği umudu ve inancımızı; “yaşamın, barışın ve demokrasinin” yanında açık tavır aldığımızı vurguluyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı