REKLAMI GEÇ

1 Mayıs’a işçi ölümleri damgasını vurdu

1 Mayıs’a işçi ölümleri damgasını vurdu

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne, bir gün önce inşaattan düşerek hayatını kaybeden işçiler damgasını vurdu. İşçi ölümlerini protesto eden Tertip Komitesi, alana üzerinde “Her ölen işçinin hesabını soracağız. Bekir Turgut Ersan Kaya” yazılı tabut ile geldi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2016 Pazar, 17:12

Denizli’de sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin katılımıyla oluşturulan Tertip Komitesi’nce organize edilen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, Ulus Kavşağı’nda gerçekleştirildi.

denizli-1-mayis-miting-ic-4

GRUPLAR ÇINAR MEYDANI’NDA TOPLANDI
1 Mayıs Tertip Komitesi’nde yer alan sivil toplum örgütleri ile siyasi partiler toplanarak Delikliçınar Meydanı’nda buluştu. İstiklal Caddesi’nden başlayan 1 Mayıs Yürüyüşü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünden mitingin yapılacağı Ulus Kavşağı’nda sona erdi.

SES CİHAZINI TAŞIYAN ARACI DA ARADILAR
Gruplar miting alanına sıkı güvenlik eşliğinde alındı. Üstleri ve ellerindeki çantalar aranırken, tehlikeli olabileceği düşünülen parti ve sivil toplum örgütlerinin bayraklarında sopalar da çıkartıldı.

denizli-1-mayis-miting-ic-2

Miting alınana ses sistemini taşıyan CHP’nin minibüsünün de aranması tertip komitesinin tepkisine yol açtı. Tertip komitesi üyeleriyle, emniyet güçleri arasında yaşanan kısa süreli gerginlik, aracın içeri alınmasıyla sona erdi.

denizli-1-mayis-miting-ic-1

İNŞAATTAN DÜŞEN İŞÇİLERİN TABUTU TAŞINDI
Sümer Mahallesi’nde çalıştıkları inşaatın duvarının çökmesi sonucu 4. Kattan düşerek yaşamını yitiren Bekir Turgut ve Ersan Kaya’nın temsili tabutları alana taşındı. CHP tarafından alana getirilen ve üzerinde “Ölen her işçinin hesabı soracağız” yazılı tabut, miting boyunca alanda kaldı.

denizli-1-mayis-miting-ic

ANKARA KATLİAMINDA ÖLEN OĞULLARI İÇİN ORDAYDILAR
Ankara Tren Garı’ndaki patlamada yaşamını yitiren Çamelili Gökhan Akman’ın anne ve babası da 1 Mayıs mitinginde idi. Ellerinde oğulların resmi ile alana gelen Akman Ailesi, Gökhan’ın arkadaşlarını yalnız bırakmadı.

denizli-1-mayis-miting-ic-6

ÜÇ DİLDE SELAMLADI
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Mitinginde DİSK adına konuşan Deniz Nalbantoğlu, alanda bulunanları Türkçe, Kürtçe ve Arapça selamladı. Nalbantoğlu, Ülke tarihinin emeğe dönüm en ağır saldırıların yaşandığı bir dönemin yaşandığını dikkat çekerek, “savalarda işçiler, emekçiler ölüyor, tabutlar yalnızca yoksulların evine geliyor” dedi.

denizli-1-mayis-miting-ic-7

“İŞİMİZ ZOR YOLUMUZ UZUN”
Tertip Komitesi adına söz alan KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Dede ise konuşmasında, insan onuruna yaraşır, özgür, eşit ve demokratik bir yaşam istediklerini belirtti. Her alanda birleşik bir mücadeleye ihtiyaç olduğunu da vurgulayan Dede, “Ya birleşeceğiz, ya da yok olacağız. İşimiz zor, yolumuz uzun. Bu zorlu yolda hepimizin yolu açık olsun” diyerek mücadele için birleşme çağrısında bulundu.

denizli-1-mayis-miting-ic-5

HALAYLARLA SONA ERDİ
Ulus Kavşağı’ndaki miting alanında gerçekleştirilen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, halaylarla sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı