REKLAMI GEÇ

15 Temmuz’da askeri aracı durdurup kahraman olan kadın, şehirlerarası otobüs kaptanı oldu

15 Temmuz’da askeri aracı durdurup kahraman olan kadın, şehirlerarası otobüs kaptanı oldu

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Çardak Havaalanı önünde Denizli’den Ankara’ya asker sevkiyatını engellemek için askeri araca binerek direksiyonuna sarılan ve cesaretiyle ilçede kahraman olan 2 çocuk annesi Elif Dağdelen Sarı, şehirlerarası otobüs kaptanı oldu.

Ali Bilge / DENİZLİHABER / 14 Temmuz 2023 Cuma, 15:43

Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimi için Denizli ve Aydın’dan 580 askeri personel Çardak Havaalanı kullanılarak Ankara’ya götürülmek istendiği sırada askeri aracın önüne geçen çok sayıda vatandaş, demokrasiye sahip çıktı.

Durdurulan askeri konvoydaki araca binerek direksiyona sarılan Elif Dağdelen Sarı’nın çabaları da etkili oldu.

O dönem Çardak ilçesinde yaşayan Dağdelen, darbe girişimi sırasında gösterdiği cesaretle ilçenin kahramanlarından oldu.

Otobüs şoförlüğüne merak saran Dağdelen, 2 yıl önce otobüs şoförlüğü eğitimini tamamlayıp, ehliyetini aldı.

Ardından ise özel bir firmada şehirlerarası yolcu kaptanlığı yapmaya başladı.

15 Temmuz’da yaşadıklarını anlatan Sarı, ” Vatanımız elden gidiyor diye, hiç bir şey düşünmeden kendimizi bir anda tankların önüne attık. Askeri birliğin önüne geçtik. Ankara’ya giden birliği durdurduk. Komutanın aracındaki anahtarı ben çekip aldım.” dedi.

Arabalara olan merakı nedeniyle otobüs kaptanlığı yapmaya başladığını kaydeden Sarı, “Çocukluğum beri arabalara büyük bir sevgim vardı. Normal araçlarla başladım sonra otobüs ehliyeti alarak bu işi yapmaya karar verdim. Ehliyetimi aldıktan sonra da kaptanlığa başladım. Şu anda otobüsü çok seviyorum. Bu işi severek yapıyorum. Gece gündüz demeden tüm illere gitmeye çalışıyorum. Hayalimdeki işi yapmanın mutluluğunu yaşıyorum.” şeklinde konuştu.

Sarı, diğer kadınları örnek olmak istediğini belirterek, “Bir kadın isterse her şeyi başarır. Amacım diğer kadınlara da örnek olmak. Evlerine kapanmasınlar, kadınlar istediği zaman her şeyi yapabilecek güçte. ‘Ben yaparım’ dedikten sonra her şey oluyor, yeter ki insanda azim olsun. Korku olmasın, hayallerinizin peşinde koşun.” dedi.

Otobüse yolcu olarak binen Büşra Ece Savaş, ise, “Denizli’den İstanbul’a gidiyorum. İlk defa bir kadın otobüs şoförü gördüğüm için çok şaşırdım. Bir kadın olarak gurur duydum. Diğer kadınlara örnek olmalı.” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı