REKLAMI GEÇ

3 boyutlu dövmeyle çözüm

3 boyutlu dövmeyle çözüm

Ressam ve dövme ustası Ömer Ömürlü’nün insan vücuduna yaptığı üç boyutlu dövmeler, ilgi uyandırıyor. Canlı gibi görünen dövmeler özellikle genç kızlar tarafından tercih ediliyor. Vücutlarının çeşitli yerlerinde ameliyat, yanık ve kesik izleri olanlar çareyi dövmede arıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2014 Cumartesi, 10:51

Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, (DHA)
Son günlerde moda olan üç boyutlu dövmeler, özellikle genç kızları etkisi altına aldı. Dövmenin insan tenine yapılan resim olduğunu söyleyen ressam ve dövme ustası Ömer Ömürlü, gençlerin üç boyutlulara büyük ilgi gösterdiğini söyledi, bunu da iyi ressamların yapabileceğini ifade etti. 10 yıllır dövme yaptığını kaydeden Ömürlü, hijyen kurallarına dikkat çekti. Son dönemde üç boyutlu dövmelerin ilgi gördüğünü belirten Ömürlü, “Gençler genelde üç boyutlu dövmenin ne olduğunu tam olarak bilmiyor. Canlı gibi görünen dövmelere, üç boyutlu diyoruz. Canlı gibi derinliği oluyor. Özellikle genç kızlar kelebek, örümcek gibi motifleri seçerek vücutlarına üç boyutlu dövme yaptırıyor, daha çok dikkat çekiyor” dedi.

“DÖVME İZLERİ SADECE KAMUFLE EDİYOR”
Bazı müşterilerinin ameliyat, yanık ve kesik gibi geçmeyen izlerden kurtulmak için dövmeyi tercih ettiğini belirten Ömürlü, “İnsanların vücutlarında ameliyat sonrası ya da yanık ve kesik gibi istenmeyen izler olabiliyor. Bu izleri beğendikleri dövme motifleriyle kapatıyoruz. İntihara teşebbüs etmiş bazı kişiler, jilet izlerini dövmeyle kapattırıyor. Aslında dövme yara izlerini kapatmıyor. Sadece kamufle ediyor. Göze hoş bir görüntü veriyor. Dövmede önemli olan doğru kişiyi seçmektir. Cerrahların bile yok edemediği izleri dövmeyle kamufle ediyorum. Bu tür izleri olan ve dövme yaptıran kişiler, hayatlarına daha mutlu şekilde devam ediyor” diye konuştu.

KALICI DÖVME UYARISI
Kalıcı dövme konusunda vatandaşları uyaran Ömürlü, “Bazı kişiler sevdikleri kişinin isimlerini vücutlarına yazdırıyor. Daha sonra ise özelikle sevgililer ayrılınca sildirmek için geri geliyorlar. İlişkiler gelip geçicidir ancak dövme kalıcıdır. Kalıcı dövme yaptırmak isteyenler çok iyi düşünsünler” diye konuştu.

ic

Bacağına yaptırdığı üç boyutlu dövmenin canlı gibi göründüğünü belirten 23 yaşındaki Fulya Kafalı, “Önce koluma yaptırdım. Daha sonra bacağıma kelebek yaptırdım. Bacağıma kelebek konmuş gibi bir his veriyor. Çevremdeki insanlarda çok beğeniyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı