REKLAMI GEÇ

4 BAŞARILI İŞ KADINI 4 BAŞARI HİKÂYESİ

4 BAŞARILI İŞ KADINI 4 BAŞARI HİKÂYESİ

KAGED Kadın Gelişim ve Kültür Derneği, Her şeye Rağmen Kadın-3 panelini bu yıl “Kadın Hayatı Tasarlar” konusu çerçevesinde gerçekleştirdi. Panelist Denizlili dört başarılı iş kadını hayatlarını anlatırken, katılımcılara inanmakla her şeyi başarabileceklerini işaret etti.

/ DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2011 Pazartesi, 16:25

Polis Evi’nde gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü Gazeteci Yazar Günseli Özen Ocakoğlu gerçekleştirdi. Konuşmacılar ise Suteks Tekstil yönetim kurulu başkanı Nur Ger, Güral Şirketler Grubu yönetim kurulu üyesi Sevim Güral, Herşey aşk’tan mağazalarının sahibi Eser Basralı, MuteksMutlubaşlar Tekstil yönetim kurulu üyesi Gülcan Mutlubaş ve Cam Tasarımcısı Ömür Duruerk idi.Panelde katılımcıların her birinin, hayatı bir evlat, kardeş, eş, anne olarak nasıl tasarladıkları ve kendi sektörlerinde kadın olarak oluşturdukları tasarım farklılıkları konuşuldu.

Mardin’li şekerci bir aileden gelen Eser Basralı, geçmişindeki yoğun iş yaşantıları ve iş seyahatlerinden bahsetti. Dünyanın birçok ülkesinden kadın portrelerini gözlemlediğini ve bunun sonucunda her kişinin bulunduğu ortamın ve kendi değerlerine uygun bir hayatın onu daha çok memnun edeceğini düşündüğünü belirtti. Aile mesleği olan şekerciliğe ambalajlar ve kutular tasarlayarak devam eden Eser Basralı, kendi işini kurmaktan son derece memnun olduğunu dile getirdi.

Denizlili iş kadını Gülcan Mutlubaş ise 19 yaşında Avustralya’dan Denizli’ye döndükten sonraki başarı hikayesinden bahsetti. Eğitimi olan bankacılık mesleğinde devam eden Mutlubaş, evliliğinden sonraki tekstil sektörüne girişini anlatırken tüm bu süreçte en büyük manevi desteğin ailesi olduğunu ve kendisininde şu an tüm iş yoğunluğuna rağmen bir gününü tasarlarken ailesine, mutfağına, sosyal sorumluluklarının gerektirdiği sosyal çevresine nasıl zaman ayırdığını anlattı.

Çok genç yaşına rağmen Uluslar arası düzeyde bir Denizli Cam Festivali gerçekleştirecek olan Ömür Duruerk, sadece fonksiyonel bir cam eşya üreticiliğindense camı tasarlamak ve Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de camın bir sanat malzemesi olarak kullanılması için çalıştığını belirtti. Mesleği ve gerçekleştirdiği işlerdeki cesaretin kaynağını ise ilk önce ailesinin ona verdiği eğitim sonrasında ise beraber çalıştığı eşinin desteği ve bir işi istedikten sonra mutlaka yapabileceğine inanması olarak anlattı.

Diğer katılımcılara göre iş yaşamında daha uzun tecrübeli olan NurGer, kendisinin eğitiminde bulunduğu ortama göre daha fazla imkanlara sahip olduğunu, Galatasaray Lisesi’nde eğitim alırken Amerika’ya gidişini ve yaşam hikayesini paylaştı. Tüm imkanlarına rağmen hep kendi işine sahip olmak istediği belirten Nur Ger,bunu gerçekleştirdiğini ve kadınların çalışma hayatına kattıkları farklılıklardan bahsetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı