REKLAMI GEÇ

7. Dünya Türk Havlu ve Bornoz Festivali’ne renkli kortej

7. Dünya Türk Havlu ve Bornoz Festivali’ne renkli kortej

Protokol üyeleri, DETGİS Koordinatörlüğü’nde düzenlenen “7. Dünya Türk Havlu ve Bornoz Festivali”nde bornozla kortej yürüyüşü yaptı. Renkli görüntülerin yaşandığı kortej yürüyüşünde sanatçı İrem Derici ve manken Şebnem Schaefer ilgi odağıydı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Mart 2018 Cumartesi, 17:18

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) koordinatörlüğünde, Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle gerçekleştirilen 7. Dünya Türk Havlu ve Bornoz Festivali kapsamında, Denizli Ticaret Odası önünden 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’na kadar bando eşliğinde yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe katılanlar ve protokol üyelerinin bornoz giymesi ortaya renkli görüntüler çıkmasına neden oldu.

Yürüyüşte sanatçı İrem Derici ve manken Şebnem Schaefer klasik arabalara binerek korteji takip etti.

Bu sırada Derici sevenleriyle konuştuğu bir anda üzeri açık otomobilin aniden hareket etmesiyle düşme tehlikesi atlattı. Derici’yi araçta bulunanlar tuttu.

Bir kamyonetin arkasına konulan Denizli horozu heykeline de bornoz giydirilmesi dikkat çekti.

Delikliçınar Meydanı’nda halk oyunları gösterileri sahnelendi.

Meydanda da ilgi festivale katılan 2 sanatçının üzerindeydi. İrem Derici ve Şebnem Schaefer ile fotoğraf çektirmek isteyenler birbirleriyle yarıştı.

Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, Denizli Ticaret Odası’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 7 yıldır düzenlenen bu etkinliğe katılmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Denizli’de düzenlenen bu etkinliğin önemine dikkati çeken Öztürk, “Denizlimizde havlu ve bornoz üretiliyor. Artık tüm dünya bunu biliyor. Bu gibi etkinliklerle de bu işler daha güzel görülmüş oluyor. Destek verenlere teşekkür ediyorum” dedi.

DETGİS Başkanı Mustafa Koltuksuz da etkinliğin 30 Mart’ta İstanbul Sultanhamam’da düzenlenecek kortejle son bulacağını ve etkinliği gelecek yıllarda yurt dışına taşıyacaklarını ifade ederek, “Türk havlu ve bornozunu tanıtmak için her yıl bu güzel etkinliği düzenliyoruz. Dünyada Türk havlu ve bornozuna büyük bir ilgi var. Çünkü biz kalitemizden çok eminiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı