REKLAMI GEÇ

8 Mart için ne dediler?

8 Mart için ne dediler?

Denizli Protokolü 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili mesaj yayınladı.

/ DENİZLİHABER / 8 Mart 2014 Cumartesi, 10:37

Türkiye’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında “Emekçi Kadınlar Günü” olarak kutlanmaya başlandı. ABD’nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 129 kadın işçi can verdi.

İşte Denizli Protokolünün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili yazılı mesaj yayınladı. İşte protokol üyelerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili açıklamaları:
denizli-kadinlar-gunu-nihat-zeybekci

EKONOMİ BAKANI NİHAT ZEYBEKCİ:
“Henüz 1900’lerin başlarında kadınlara ilk seçme seçilme hakkını tanıyan ülkeler arasında yer aldığımız hatırlanacak olursa, bugün üzerimize düşen sorumluluğun boyutları daha iyi anlaşılacaktır. Bu ülkenin bir ferdi olarak hepimiz taşın altına elimizi koymalı ve mevcut şartları daha olumlu hale getirmek için çalışmalıyız. Bunun bilincinde olarak, Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelen 8 Mart 2023’te bugün konuştuğumuz sorunların en azından önemli bir kısmı çözmüş olmamız dileğiyle, tüm kadınlarımızın ‘Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.”
denizli-kadinlar-gunu-vali-demir.pg

VALİ ABDÜLKADİR DEMİR:
Denizli Valisi Abdülkadir Demir,8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili mesajını sosyal medyadan yazdı. Vali Demir, “Bütün dünya kadınlarına sağlık mutluluk ve esenlik dolu günler diliyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.
denizli-kadinlar-gunu-nurcan-dalbudak

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ NURCAN DALBUDAK:
“Toplumun yarısını oluşturan ve bu özellikleri ile topluma değer katan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle hak mücadelelerin yansıtılması, kadın haklarının kazanılması ve iyileştirilmesi, konunun gündeme gelmesi, tartışılması ve değerlendirilmesi açısından önemlidir.Bu anlamda kadınlarımıza gereken önemi vermek, sosyal hayatta hak ettikleri yerlere getirmek hepimizin ortak mücadelesi olmalıdır.
Kadın sorunlarının ve ihtiyaçlarının daha etkili çözüme kavuşturmanın önünü açmak için siyasal yaşamın içinde de olması gereklidir. Bu katılım, sadece kadın hakları açısından değil kadının deneyimleri bilgi ve becerisiyle tüm yaşama dair bir katkı sağlayacağı düşünülmelidir.”denizli-kadinlar-gunu-mehmet-yuksel

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ MEHMET YÜKSEL:
“Dünyanın neresinde olursa olsun, savaşlar ve çatışmalar öncelikli olarak kadınları ve çocukları hedef alıyor, en fazla onları etkiliyor. Ekonomik krizler toplumda en fazla kadınları ve çocukları etkiliyor. Terör, göç, yoksulluk, aynı şekilde herkesten önce kadınları ve çocukları hedef alıyor. Antidemokratik uygulamalar, baskılar, zulümler, dayatmalar, kısıtlamalar maalesef en çok kadınlarımızı ve çocuklarımızı etkiliyor. Oysa AK Parti olarak milletimizden yetki aldığımız ilk günden bugüne gerçekleştirdiğimiz reformlar, hayata geçirdiğimiz uygulamalar, icraatlar, yaptığımız düzenlemeler ve attığımız adımlar herkesten çok kadınlarımızın yüzünü güldürmektedir. Ülkemiz kadınları için adeta sessiz devrimler gerçekleştirdik.”

denizli-kadinlar-gunu-osman-zolan

BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN:
“Kadınlara sahip çıkan, kadınların sorunları ile ilgilenen, kadınları toplumun tüm kesimlerinde görmek için çaba harcayan; kadını toplumsal, siyasal, sosyal alanda daha çok söz sahibi yapmak için çalışan bizler, kadınlarımıza toplumun vazgeçilmez birer parçası olduklarını hissettirmek istiyoruz. Bu amaçla sosyal politikalar üretmede kadınlarımıza pozitif yönde ayrımcılık yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki aile kurumunun temel taşı‚ değerlerimizin temsilcisi‚ taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın‚ hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmaları bu ülkenin kazanımı demektir. Toplumun şekillenmesinde büyük rol üstlenen ve toplumun dinamik değerlerini elinde tutan kadınlarımızın daha fazla sosyal hayata katılmaları çağrısını yineleyerek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, saygıdeğer Türk ve Dünya kadınlarına sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum.”
denizli-kadinlar-gunu-necdet-ozer

DTO BAŞKANI NECDET ÖZER:
“2013 yılı sonu itibariyle Denizli Ticaret Odası’na kayıtlı 15 bin üyemiz var. Bunlar arasında şirket yetkilisi kadın girişimci sayısı 602, Şirket ortağı kadın girişimci sayısı 1 144 ve Odamıza kayıtlı gerçek kişi kadın girişimci sayısı 591’dir.
Türkiye’de SGK’lı olarak çalışan nüfusun %25.8’i kadın iken, İlimizde SGK’lı olarak çalışanların %36.65’i kadınlardan oluşmaktadır. Denizli’de SGK kapsamında kadın çalışanların genel çalışanlar içinde ki oranı ise % 29.47’dir. Türkiye için bu oranın % 23.99 olduğu tespit edilmiştir. Bütün bunlar Denizli ve kadınlarımız açısından sevindirici ve aynı zamanda Türkiye’ye örnek teşkil eden bir durumdur.”

CHP İL SEKRETERİ HAKAN KIYAK:
“Peygamberimiz ‘cennet anaların ayakları altındadır’ diyerek kadınların değerini belirtmiştir. Fakat kadınlarımız toplumda hak ettikleri yeri ve değeri alamamaktadır. Son yıllarda kadın cinayetleri , tecavüzler ,dövülmeler ve intiharlar duymaktayız. Toplumda kadınlara yönelik büyük bir baskı vardır. AKP iktidarında bakanlarımız bile medeni kanunumuzu ihlal ederek çok eşlilik yapmakta , kadının toplumdaki değeri düşürülmeye çalışılmaktadır.
Kız çocuklarımızın okula gitme oranları düşmekte , çocuk gelinlerin sayısı artmaktadır. Çocuklarının yetişmesinde en büyük emeği harcayan annelerin cahil kalması sağlanmaktadır. Modern toplum olmanın ilk şartı iyi okumuş bilinçli nesiller yetiştirmekle olur . Bu ancak kültür seviyesi yüksek anaların yetiştireceği çocuklarla olur. Atamızın ‘ büyük başarılar kıymetli anaların yetiştirdiği seçkin evlatlarla olur’ sözünü hatırlayıp kızlarımızın eğitimine daha çok önem vermeliyiz.”

denizli-kadinlar-gunu-peral-ulukoy

AK PARTİ KADIN KOLLARI BAŞKANI PERAL ULUKÖY:
“Kadınları ikinci sınıf gören, onları aşağılayan, horlayan, kılık kıyafetine göre, rengine ve inançlarına göre ayıran her türlü zihniyet kabul edilebilir değildir. Hepimiz şunu çok iyi bilmeliyiz ki kadının statüsünün daha güçlü olduğu bir Türkiye, gelecek ideallerine daha hızlı ve başarılı olarak ilerleyecektir. Bu vesileyle 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutluyor, bu anlamlı günün dünya kadınları için barışın, adaletin ve sevginin artmasına vesile olmasını diliyorum.”

EĞİTİM-İŞ ÖRGÜTLENME SEKRETERİ YASAMİN KOPTUR: denizli-kadinlar-gunu-egitim-isjpg
“Dünya Ekonomik Forumu’nun raporuna göre Türkiye, siyasal katılım, ekonomik eşitlik, eğitim ve sağlık hakkı gibi farklı alanlarda kadın-erkek eşitliği endeksinde 136 ülke arasında 120’nci olmuştur. Yani ülkemiz, kadın erkek eşitliğinin esamisinin okunmadığı son 20 ülke arasındadır.
Biz, inanıyoruz ki kadınlar özgürleşmeden toplum özgürleşemez! Barış, demokrasi, eşitlik ve özgürlük gibi insani değerlerin yok sayıldığı bir dünyada kadınlara yer olmadığının farkındayız ve bu nedenle şiddetsiz ve sömürüsüz bir dünya için mücadeleyi sürdüreceğiz!”

ÇYDD DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI ÜMRAN AYGÜN:

“Bugün emekçi kadınlarımızın yanındaydık. Onlara Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğini anlattık, eğitimin önemini vurguladık, kız çocuklarını okutmalarını ısrarla rica ettik ve bu konuda destek olacağımızın sözünü verdik, kendilerine olan özgüvenlerini canlı tutmalarını çünkü onların bu ülkenin ekonomisine çok değer kattıklarını söyledik, hak ve özgürlüklerine sahip çıkmaları gerektiğini anımsatırken Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti kurarken kadınlar için sağladığı hakları özgürlükleri ve düşündüklerini paylaştık, aydınlık çağdaş yarınların kadınların çalışmalarıyla gerçekleşeceğini anlattık.
denizli-kadinlar-gunu-cydd

Daha güzel, daha temiz,şiddetin görülmediği kadınların eşit haklara sahip olduğu bir toplum dileğiyle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüzü kutluyoruz.”

firdevs-ic

DENİZLİ KADIN PLATFORMU SÖZCÜSÜ FİRDEVS AKAKÇA

Bugün “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”  bugünü kutlamak , kadınlarımıza dikkat çekmek, haklarımızı anımsamak, hak ettiklerimizi gözden geçirmek ve gücümüzün farkında olmak adına buradayız. Bu gün bizim günümüz. Bu gün kadınları sevenler, saygı duyanlar bize el uzatmalı sözlerimize kulak vermeli…

Sanki bizlere bir lütufmuş  gibi  gösterilen bu gün,  kutlamadan ziyade  hatırlanma, gücümüzün farkına varma, kendimizi ve toplumu sorgulama günü olarak değerlendirilmelidir.
Bizler hemen her yıl bu günde aynı söz ve cümlelerle fikir beyan edenleri dinleriz. Aynı kişi ve kurumların dilek ve temennilerine tanık oluruz.
Bu yıl biraz farklı  pencereden bakarak sizlerin ve kamuoyunun dikkatini çekmek istiyorum:

Yıl 2014
180 bin kız çocuğumuz gelin oldu, bu küçük kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz.

Yıl 2014
20 bin  aile yaşları küçük kızlarını evlendirme izni alabilmek için yetkililere başvurmuş, nişanlı çocuklarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz.

Yıl 2014
Kar nedeni ile yollar kapalı olduğu için 5 yaşındaki çocuğunu kaybeden buda yetmezmiş gibi naaşını bir çuvala koyup şehre yaya olarak götürülüşünü izleyen annenin Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz.

Yıl 2014
Devlet koruması altında iken tecavüze uğrayıp bebeğini doğurma ma hakkı elinden alınan 15 yaşındaki kızımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz.

Yıl 2014
İş yerinde kreş olmadığı için işini bırakıp eve kapanmak zorunda olan kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz.

Yıl 2014
Mahkûm annelerin çocukları hapishanelerde düzgün beslenme, eğitim ve kreş  yasak olduğu için oyuncak yüzü görmeden büyüyorlar. Çocuklarına bu imkanı sunamayan annelerin Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz.

Yıl 2014;
19 yaşında ölen Ali İsmail’in annesinin, 14 yaşında komaya sokulan Berkin’nin annesinin, 12 yaşından küçük olduğu için 5 yaşındaki  kanser hastası  çocuğuna Sosyal Güvenlik kurumundan ilaç alamayan  annenin Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz. Her geçen gün bir çığ gibi artarak devam eden şiddet, tecavüz ve cinayet mağduru kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz. Bu günler için emek veren canını veren ve bizlere çağdaş Türk Kadını olma yoluna açanlara  da Başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere şükranlarımızı sunuyoruz Her şeye ve her koşula rağmen “Bizler Denizli Kadın Platformu” olarak tTüm emekçi kadınlarımızın gününü kutluyor sevgilerimizi sunuyoruz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı