REKLAMI GEÇ

ADNAN HOCA DUR DURAK BİLMİYOR

Öğrencilerden sonra öğretmenlere yönelik dini içerikli kitap dağıtımı devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde kamuoyunu meşgul eden Adnan Oktar’ın yazdığı ‘Yaratılış Atlası’ adlı kitap, hiçbir bilimsel dayanağı olmadığı halde evrim teorisini ve Darwinizm’i ağır bir şekilde eleştiriyor. Öğretmenler ise bu duruma oldukça tepkili.

/ DENİZLİHABER / 20 Ekim 2007 Cumartesi, 00:00

Geçtiğimiz günlerde de kamuoyunu uzunca bir süre meşgul eden ve bir türlü önüne geçilemeyen eğitim kurumlarına yönelik dini içerikli kitap dağıtımı devam ediyor. Önce Yeşilköy İlköğretim okulunda öğrencilere dağıtılan ‘Namaz’ kitabının ardından çoğunluklu olarak felsefe ve biyoloji öğretmenlerinin ev adreslerine gönderilen ‘Yaratılış Atlası’ adlı kitaba, Denizli Eğitim-İş Sendikası büyük tepki göstermişti.

‘Adreslerimiz nasıl ele geçirildi?’

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in yaptığı, “Okullarda hem evrim teorisi hem de yaratılış kuramı öğretilsin” önerisinin ardından kitapların yeniden dağıtılmaya başlandığını bildiren Eğitim-İş Denizli Şubesi Sekreteri Aytekin Kılınç, tüm bu yaşananların Adnan Oktar aracılığıyla yürütülen, çağdaş ve lâik eğitimi baltalama kampanyasının bir parçası olduğunu öne sürdü. Kültür Bakanlığı tarafından kütüphanelere sokulması ‘sakıncalı’ olarak nitelendirilen kitabın, hiçbir engelle karşılaşmadan öğretmenlerin adreslerine nasıl gönderildiği sorusuna cevap arayan Kılınç, Milli Eğitim Müdürlüklerinin de bu olayla ilgisi olup olmadığının araştırılması gerektiğine dikkat çekti. Kılınç, “Okullarda görev yapan felsefe ve biyoloji öğretmenlerinin adresleri nereden bulundu? ve daha da önemlisi, sadece bir kitabın maliyeti yaklaşık 65–70 YTL iken, bu kitabın basılması için nereden kaynak bulunmaktadır? Artık birileri çıkıp, tüm bunların cevabını vermeli” diye konuştu.

‘Neden sadece felsefe ve biyoloji öğretmenleri?’

Çoğunluklu olarak felsefe, biyoloji ve tarih öğretmenlerinin ev adreslerine gönderilen kitaplarda, çağdaş ve laik eğitim sistemiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan ve tamamen dini içerikli açıklamalar yer alıyor. Kitabın Darwin’in Evrim Teorisi’ni tümüyle reddettiğini belirten Aytekin Kılınç, atlasın amacının, evrim kuramını ele alan öğretmenleri etkilemek olduğunu dile getirdi. Kılınç, “Bu kitap, tamamen gerici safsatalar yoluyla eğitim sisteminde ‘Yaratılış Teorisini’ hâkim kılmayı amaçlıyor. Toplam 764 sayfa olan bu kitap, hiçbir bilimsel dayanağı olmayan iddialarla donatılmış ve terörizmin kaynağını Darwinizm olarak göstermektedir. Bizim amacımız Darwin’in teorisini desteklemek değil, eğitim sistemimizin her türlü safsatadan arındırılmış ve laik olmasını sağlamaktır. Bu yüzden bu kitap derhal toplatılmalıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı