REKLAMI GEÇ

ALLAH’IN İŞİNE BAK!

ALLAH’IN İŞİNE BAK!

Zirvesinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın radar üssünün bulunduğu Honaz Dağı eteklerinde oluşan U.S.A. yazısı şaşırttı. 11. Motorize Tugay’ının eski komutanlarından E. Tuğ. Gen. Hamit Tekkanat, “Görevdeyken ben de fark ettim. Ama tamamen doğal bir oluşum. Müdahale edilemeyecek bir yamaçta” dedi.

/ DENİZLİHABER / 13 Ekim 2011 Perşembe, 16:43

Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Türkiye’nin birçok bölgesine kurulan Hava Radar Kontrol Merkezleri’nden bir tanesi de Denizli’nin Honaz Dağı eteklerinde bulunuyor. 1980’li yılların başında yapılan merkezin hemen altında oluşan ilginç bir yazı ise, akıllara farklı sorular getiriyor. NATO üyesi olan Türkiye’nin Ege’nin en yüksek zirvesine konuşlu radar merkezinin yaklaşık 200 metre altında çam ağaçları U.S.A. yazısı oluşturdu. Vatandaşlar tarafından fark edilen yazı, görenleri hayrete düşürüyor.

11 Motorize Tugay Komutanlığı görevinde bulunmuş Emekli Tuğgeneral Hamit Tekkanat da görevi başındayken bu ilginç yazıyı fark ettiğini söyledi. Ancak çam ağaçlarının oluşturduğu Amerika Birleşik Devletleri gibi ABD’nin silahlı kuvvetlerinin de kısa adı olan U.S.A. yazısına müdahale edemediklerini ifade etti. “Bölge çok sarp bir yamaç. O nedenle müdahale edilebilecek bir yerde değil. Bu durum, o olayın insan eliyle de yapılamayacağı anlamını taşıyor” diyen Tekkanat, yazının bir doğa olayı olduğu görüşünde.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı