REKLAMI GEÇ

Altın Horoz Gastronomi Yarışması 8 Nisan’da başlıyor

Altın Horoz Gastronomi Yarışması 8 Nisan’da başlıyor

Denizli Aşçılar Derneği ile Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tavas Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü, bu yıl ilk kez yemek yarışması düzenleyecek. “Altın Horoz Gastronomi Yarışması” adı altında düzenlenecek organizasyonda 200 aşçı hünerlerini sergileyecek. Aşçılar Derneği Başkanı Ömer Çetin, “PAÜ’deki yarışmada bazıları milli takımda görevli olmak üzere 45 şef görev alacak. 17 gıda mühendisi hijyen ortamını denetleyecek. Hedefimiz, önümüzdeki yıllarda Altın Horoz Yemek Yarışması’nı uluslararası yarışma haline getirmek” dedi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 4 Nisan 2017 Salı, 13:16

Denizli Aşçılar Derneği ile PAÜ Tavas Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü, 8-9 Nisan tarihleri arasında Altın Horoz Gastronomi Yarışması düzenleyecek. Yarışma, 8 Nisan Cumartesi günü saat 08.30’da PAÜ Merkez Yemekhanesi’nde başlayacak. Aynı gün saat 12.00’de kampus girişinden, merkez yemekhanesine kadar kortej yürüyüşü düzenlenecek. 9 Nisan Pazar günü ise, saat 08.30-12.00 arasında yarışmaya devam edilecek. Saat 12.00’de ödülle şeflerin paneli yapılıp, saat 21.00’de de PAÜ Turuncu Salon’da ödül töreni düzenlenecek.

Yarışmada çoğu milli takım da görevli aşçı olan 45 şef jüri üyeliği yapacak. PAÜ’de görevli 17 gıda mühendisi hijyen ortamına bakıp, yarışmacıları kontrol edecek. Yarışma; Balık eti, kuzu eti, tavuk eti, tatlı, yöresel yemekler, en iyi ekip, en iyi kapalı kutu lise, ev hanımları yöresel yemekler, en iyi kapalı kutu üniversite olmak üzere 9 kategoriden oluşuyor.

Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Aşçılar Derneği Başkanı Ömer Çetin,”Zengin bir yemek kültürüne sahibiz. Bu güne kadar hep deplasmanlardaki yarışmalara katılıp yüzlerce ödül aldık. Denizli bu kez ev sahibi. Destek görürsek bu yarışmayı ilerleyen yıllarda ulusla arası yarışma haline getirmektir. Türk mutfağı zengin. Biz, mevcut anonimi koruma derdindeyiz. Maalesef, mutfağımızı tanıtamıyoruz. Hamburger, kırmızı sos, pizza bile bizim mutfağımızdan gitti batıya. Zengin ürün çeşidimizi pazarlayamıyoruz, tanıtamıyoruz. Kars kaşarının, nar ekşisinin dünyada eşi benzeri yok ama biz bir türlü tanıtımını yapamıyoruz” dedi.

Ömer Çetin, Denizlilileri yarışmaya davet etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı