REKLAMI GEÇ

ANIYORUZ

ANIYORUZ

Çin’in Tchang Yang Yee Pan Gazetesi 1958 yılında belki onun için en güzel sözü yazdı; “Eğer tarih, bir kalbe sahip olsaydı, Mustafa Kemal’i mutlaka kıskanırdı”. Tüm dünyanın önünde saygıyla eğildi eşsiz deha, ölümünün 71. yılında bir dizi etkinlerle anılıyor.

/ DENİZLİHABER / 10 Kasım 2009 Salı, 10:52

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 71. yılında yurt genelinde olduğu gibi Denizli’de de bir dizi etkinlikle anılıyor. Sabah, Valilik binası önünde gerçekleştirilen çelenk koyma ve anma etkinliğine binlerce Denizlili katıldı. Atatürk Anıtı önüne protokolün sırayla çelenk koymasıyla başlayan anma etkinliğinde, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, yaptığı konuşmada “Onu düşüncelerini ve inkılaplarını unuttuğumuz an yitiririz” diye konuşurken, törende bazı öğrenciler de Atatürk ile ilgili şiirler okudu.
Saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler ve askeri bandonun marşı eşliğinde, bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Protokol, asker ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda vatandaşın da katıldığı törende, özellikle saygı duruşu sırasında duygusal anlar yaşandı. İlgi geçtiğimiz yıllara oranla daha fazlaydı.

Atatürk’ün 71. ölüm yıldönümü nedeniyle, çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile dernekler ve siyasi partiler, anma mesajı yayınladı. İşte o mesajların bazılarından çeşitli bölümler:

Vali Yavuz Erkmen:
“Bizlere tam bağımsız, laik, demokratik, çağdaş bir devlet armağan eden Yüce Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 71. yılında, sevgi, saygı ve gönül borcu duyarak, özlemle anıyoruz.
Bıraktığı eserin büyüklüğünün ve sağladığı kazanımların bilincinde olan Türk Milleti’nin özgürlük savaşımızın önderi, laik, demokratik, sosyal ve hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük komutan, devrimci ve devlet adamı Atatürk’e bağlılığı değişmeyecek, O’na duyulan sevgi ve saygı hiç eksilmeyecektir. Milletimiz, ilke ve devrimlerine, düşünce sistemine ve Cumhuriyetimize her koşulda sahip çıkacak, hedeflerini gerçekleştirmek, hedeflere ulaşmak için elbirliğiyle çalışacaktır. Çağdaş Türkiye’nin kurucusu, büyük devrimci ve devlet adamı Atamızı aramızdan ayrılışının 71. yılında, bir kez daha saygı ve gönül borcuyla anıyoruz.”

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur:
“Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Ulu Önder Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 71. yılında, Ulusça, saygı, sevgi ve şükranla anıyoruz.
Atatürk, ulusal birliğimizin, ülkenin bağımsızlığının ve çağdaşlaşmasının simgesidir. Türk devrimleri ile yönünü çağdaş uygarlığa çeviren Türkiye, yolundan sapmadan emin adımlarla geleceğe doğru yürümektedir. Ulusumuzun ışık kaynağı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, aydınlık Türkiye’nin sembolü, büyük devrimci ve düşünce adamı Yüce Atatürk’ün yurttaşlarımızın gönlündeki erişilmez yeri hiçbir zaman değişmeyecektir. Aramızdan ayrılışının 71. yılında, Türk Ulusu’nun gönlünde ölümsüzleşen Yüce Önder Atatürk’ü bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyoruz.”

AKP Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel:
“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 71. yıldönümünde saygıyla anıyor ve onun mirasına olan minnettarlığımızı ifade ediyorum. Bazı insanlar vardır ki yaşamları boyunca yaptıkları eserlerle, insanlığa yapmış oldukları hizmetlerle yaşamlarından sonra da varlıklarını sürdürürler. İşte Atatürk bu anlamda önder kişiliklerden birisidir. Atamızın en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne her yönü ile sahip çıkacağımıza söz vererek onun ebediyete intikalinin 71. yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.”

AKP Denizli Milletvekili Mithat Ekici:
“Atatürk’ü anlayan, düşüncelerindeki derinliği kavrayan, aklın ve bilimin yol göstericiliğinde anlam kökleriyle barışık nesiller, Türkiye Cumhuriyeti’nin her dönemde ayakta kalmasının, bağımsız, çağdaş, bir devlet olarak varlığını sürdürmesinin en büyük güvencesi olacak, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacaktır. Gazi Mustafa Kemal’in milletimizin gönlündeki erişilmez yeri hiçbir zaman değişmeyecek, sevgimiz saygımız ve güvenimiz azalmadan devam edecektir. Milletimiz, Atatürk’ü hiçbir zaman unutmamış ve unutmayacaktır. Onun, düşünce sistemine ve Cumhuriyetimize her koşulda sahip çıkacak, ideallerini gerçekleştirmek, gösterdiği hedeflere ulaşmak için elbirliğiyle gönül gönüle çalışacaktır.”

AKP Denizli Milletvekili Salih Erdoğan:
“Ülkemiz, temel insan hak ve özgürlüklerinin gelişmesi, hukukun üstünlüğünün sağlanması ve demokrasinin tüm kurum ve kurallarının geçerli kılınması yolunda da çok önemli mesafeler kat etmiştir. Türkiye’nin ilgi çeken, gelişmelerde söz sahibi, etkin ve dinamik bir ülke olarak uluslararası alanda ulaştığı saygın bugünkü konumdaki gücünü, özgüvenini, tarihteki gelişme sürecinden almaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin Kurucusu, ilk Meclis Başkanımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 71.yılında bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci:
“Bugün bayrağımız özgürce dalgalanıyorsa, Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutlayabiliyorsak Atatürk’ün sayesindedir. Bize bu kadar kutsal emanetler bırakan Ata’mızın gösterdiği ileri medeniyetler seviyesine ulaşmak için çalışıyoruz, üretiyoruz. Şehit kanlarıyla sulanmış olan bu toprakları korumak ve yarınlara taşımakla görevliyiz. Bunun için üzerimize ne düşüyorsa en iyi şekliyle yapmaya çalışıyoruz. Ölümünün üzerinden geçen 71 yıl içerisinde onun koyduğu ilkeler doğrultusunda bu millet, yolunu çizerek bu günlere kadar geldi ve bundan sonra da durmadan ilerleyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyor, emanetinin emin ellerde olduğunun bilinmesini istiyoruz.”

AKP İl Başkanı Bilal Uçar:
“O, hep milletine güvendi ve ona inandı. Tarihte büyük devletler kuran ve yüksek bir medeniyet seviyesine sahip olmuş Türk milletinin büyüklüğüne inanmış ve hep gurur duymuştur. Atatürk demek; özgürlük demektir, aydınlık demektir, vatanseverlik demektir. Atatürk demek, çağdaşlık demektir. O, 71 yıl önce bugün bize kurduğu, bizim de yükseltmek zorunda olduğumuz pırıl pırıl cumhuriyeti ve ilkelerini bırakarak aramızdan ayrılıp ebediyete gitti. Bu düşüncelerle ölümünün 71. yılında rahmet ve minnetle anıyoruz.”

CHP İl Başkanı Zafer Gönenç:
“10 Kasım 2009 günü, en büyük eserim, dediğin Türkiye Cumhuriyetinde ve senin kurduğun TBMM’de “açılım” adı altında ülkeyi bölüp parçalama planlarını tartışacaklar. Gözümüze sokar gibi, bayrakları yarıya indirip seni anacağımız gün yapıyorlar bu tartışmaları, başka gün yokmuş gibi. “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözünden korkanlar, ağzından “Türk Ulusu” kelimesi çıkmayanlar “Kürt Açılımı” diye kurduğun cumhuriyetin niteliklerini tartışacaklar. Yedirebilirlerse, Anayasanın değişmez maddelerini ele alacaklar. Üstelik bunu hazmettire hazmettire yapacağız diyorlar. Peki neyi değiştirmek istiyorlar? 1919 yılında İstanbul işgal altında iken niteliklerini belirlediğin Türkiye Cumhuriyetini ve niteliklerini. Ne var bu niteliklerde? Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir. Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı ay yıldızlı bayraktır. Millî marşı “İstiklal Marşı”dır. Başkenti Ankara’dır. Atam;Türk Ulusu bunları hazmetmiyor artık. Atasına ve onun aziz anısına yaptığı yapılan saygısızlıkları bağışlamayacak. Hepimize düşen en büyük görev; Seni ve en büyük eserin Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet’in değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımak olacaktır. Ulusumuz, Yüce Atası’nın açtığı yolda ilerleyerek, gösterdiği hedefe ulaşmak için çaba gösterecek, demokratik ve laik Cumhuriyetimizi yeni eserlerle yüceltecek, tüm kurum ve kurallarıyla sonsuza değin yaşatacaktır. Atatürk ilke ve devrimleri, bu çabalarımızda yolumuzu aydınlatmayı sürdürecektir.”

TDH Denizli Örgütlenme Sorumlusu Nevzat Deniz:
“Türk ulusu, tüm dünyanın övgüsünü kazanan ölümsüz önderiyle ve O’nun kurduğu Cumhuriyet’le haklı olarak gurur duymaktadır. Ulusumuzun ışık kaynağı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, aydınlık Türkiye’nin sembolü, büyük devrimci ve düşünce adamı Yüce Atatürk’ün yurttaşlarımızın gönlündeki erişilmez yeri hiçbir zaman değişmeyecektir. Ulusumuz, Yüce Atası’nın açtığı yolda ilerleyerek, gösterdiği amaçlara ulaşmak için çaba gösterecek, demokratik ve laik Cumhuriyetimizi yeni eserlerle yüceltecek, tüm kurum ve kurallarıyla sonsuza dek yaşatacaktır.”

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Osman Kandemir:
“Cumhuriyet’in kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı, devrimlerin önderi Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 71. yıldönümünde sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz. Demokratik, laik, çağdaş, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, aydınlık Türkiye’nin simgesi, büyük devrimci ve düşünce insanı Yüce Atatürk, gerçekleştirdiği Türk Devrimi’yle bizlere aydınlık yarınların kapılarını açmıştır. O’nun yaktığı ve Türk Ulusu’na tuttuğu ışık, bu günlerde yaşadığımız, tanık olduğumuz karanlık çabalara karşın hiçbir zaman sönmeyecektir. Eğitim-İş olarak inanıyoruz ki, Türk Ulusu, çağdaş, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi sonsuza değin korumaya ve yaşatmaya kararlıdır. Bütün eğitim işgörenleri, cumhuriyetin öğretmenleri, aynı kararlılıkla Atatürk ve cumhuriyet devrimlerinin düşmanlarına karşı yılmadan mücadele edeceklerdir.”

Türkiye Kamu Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Denizli Şube Başkanı Ahmet Aykol:
“Yaşamı, mücadelesi, millet sevgisi ve hedefleriyle daima yol göstericimiz olan büyük insan Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 71. Yılında saygı ve rahmetle anıyoruz. Özellikle son yıllarda üzülerek görüyoruz ki, Atamızın koyduğu hedeflerden her geçen gün uzaklaşılmaktadır. Tabiri caizse ülkemiz tam bir ateş çemberi içerisindedir. Bu kargaşa ortamında Başöğretmenimizin ilkeleri çiğnenmekte, inkılâpları tartışma konusu yapılmak istenmektedir. Ülkemiz, çok uluslu güçler tarafından çepeçevre sarılmış, ulus-devlet anlayışı tavsiye edilmeye çalışılmaktadır. İç ve dış kaynaklı çeşitli raporlarla ülkemiz üzerinde oyunlar oynayanlar; inançlar ve etnik kimlikleri ön plana çıkarıp, farklı bir azınlık kavramı yaratarak, vatanı parçalama arzusundadır. Böyle önemli bir günde biz kamu çalışanları Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu, Eşsiz Kahraman Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor, emanetlerine son nefesimize kadar sahip çıkacağımızı tüm dünyaya ilan ediyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı