REKLAMI GEÇ

Antep’in yatırımları ve göçmenler Denizlili bürokrata emanet

Antep’in yatırımları ve göçmenler Denizlili bürokrata emanet

Gaziantep’in kamu yatırımları Denizlili bürokrata emanet. Çivrilli Nursal Çakıroğlu, 3 yıldan beri Gaziantep’de Vali Yardımcısı olarak görev yapıyor. Gaziantep’in kamu ve özel 756 yatırım projesini izleyen Çakıroğlu, ayrıca savaştan kaçarak Gaziantep’e yerleşen yarım milyon Suriyeli göçmenden de sorumlu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 19 Nisan 2015 Pazar, 17:50

Denizli Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi’nin davetlisi olarak gittiğimiz Gaziantep’te yaşayan, görev yapan Denizlililer ile de buluştuk. Türkiye’nin ekonomik olarak gelişmiş en önemli illeri arasında bulunan Güneydoğu’nun incisi ilde sekiz bine yakın Denizlili yaşıyor. Kamu görevi nedeniyle burada bulunanlardan ve üç yıldan beri vali yardımlığını görevini yürüten Çivrilli Nursal Çakıroğlu’nu ziyaret ederek, memleket özlemini, Gaziantep’de bürokrat olarak sorumluluklarını konuştuk.

BAŞKAN ZOLAN İLE YATILI OKUL ARKADAŞI
Çivril – Irgıllı’da doğan Çakıroğlu, ilkokulu Çivril’de okudu. Ortaöğrenimini Isparta Gönen Öğretmen Lisesi’nde tamamlayan Çakıroğlu, 1982 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. İlk görev yeri ise kaymakam adayı olarak çalışmaya başladı Burdur.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile okul arkadaşı. Zolan ile birlikte yatılı okulda okuduklarını anlatan Çakıroğlu, okul arkadaşının şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Denizli’ye hizmet etmesinden gurur duyduğunu söyledi.

12 MİLYON LİRALIK YATIRIM ONDAN SORULUYOR
Birçok ilde görev yapan ve üç yıldır da hizmetini Gaziantep Vali Yardımcısı olarak sürdüren Nursal Çakıroğlu, ildeki Yatırım İzleme ve Koordinasyon Kurulu’nun başındaki isim. Çakıroğlu, il genelinde inşaatı devam eden 756 projeyi izliyor, 12 milyon liralık bütçeyi yönlendiriyor. Ayrıca AFAD’dan da sorumlu vali yardımcısı olması nedeniyle savaştan kaçarak Gaziantep’e yerleşen 300 bini kayıtlı 250 bini ise kaçak olarak yaşayan Suriyeli göçmenlerden de sorumlu. Suriyeli göçmenler için hazırlanmış 5 toplama kampının tüm ihtiyaçlarını o karşılıyor.

“ÇİVRİL’İ ÖZLÜYOR”
Yaklaşık 40 yıl önce memleketinden ayrılan ve gurbette yaşamaya alışan Vali Yardımcısı Çakıroğlu, Çivril’i, elma bahçelerini özlediğini söyledi. Anne ve babasının halen Çivril’de yaşadığını ifade eden Çakıroğlu, fırsat buldukça Denizli ve Çivril’i ziyaret ettiğini, en kısa sürede yine geleceğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı