REKLAMI GEÇ

‘ARAP’I BULANA OTOMATİK AV TÜFEĞİ HEDİYE EDECEK

‘ARAP’I BULANA OTOMATİK AV TÜFEĞİ HEDİYE EDECEK

Denizli’de 40 yıldır avcılık yapan 54 yaşındaki Ercan Günay’ın 1,5 yaşındaki ‘Erkek Yarım Barak, tavşancıl, kupoy’ cinsi ‘Arap’ ismindeki köpeği kayboldu. Dört aydır köpeği ‘Arap’ı arayan Günay, köpeğini bulan veya yerine söyleyene ödül olarak tam otomatik av tüfeği vereceğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 5 Ağustos 2011 Cuma, 17:22

Elleriyle besleyip yetiştirdiği köpeği ‘Arap’ı yavruyken Bulgaristan’dan getirttiğini belirten Günay, “Köpeğim yavruyken Bulgaristan’dan getirilerek bir arkadaşım tarafından bana hediye edilmişti. Köpeğimi çok iyi yetiştirmiştim. 10 -15 kere de birlikte ava gitmiştik. Yaklaşık dört ay önce Ulus Caddesi üzerindeki evimin bahçesinden gündüz saatlerinde köpeğim çalındı. Çalanları bulmak için Denizlinin tüm ilçelerini köylerini gezdim. Tanıdığım avcılara köpeğimle birlikte çektirdiğim resimlerimi verdim. Köpeğim ile birlikte av sırasında çektirdiğim resimden afiş yaptırdım. Köy kahvehanelerine işyerlerine, ilçelerdeki ana caddelere bine yakın afiş astım. Köpeğim bulunana, köpek hırsızları yakalanana kadar da aramaya devam edeceğim” diye konuştu.

ÖDÜL KOYDU
Köpeğini bulana veya yerini söyleyene çok kaliteli otomatik av tüfeği ödülü vereceğini söyleyen Günay, polis ekiplerinin köpek hırsızlık olaylarına karşıda biraz daha duyarlı olmasını istedi. Günay, “Dört aydır köpeğimi arıyorum. Arama çalışmalarında av köpeklerinin çalınarak satılmasının sektör haline geldiğini duydum. Benim köpeğim ‘Arap’ gibi iyi eğitilmiş bir köpek 3-4 bin liradan alınıp satılıyormuş. Köpek hırsızlığı yapanlarda zaten avcıları yakından takip ediyormuş, avcılar arasında da iyi köpeği olanlar dilden dile hemen yayıldığı için bu tür kötü niyetli insanlara da gün doğmuş oluyor. Avcı için köpeği her şeydir. Köpeğimi bulana kadar aramaktan vazgeçmeyeceğim. 3- 4 yıl önce de yeni çok iyi yetiştirdiğim ‘Seter’ cinsi beyaz kuşçu bir köpeğim daha kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalınmıştı. Bu tür havyan hırsızlıklarının artık yaşanmamasını istiyoruz. Avcıları hırsızlar rahat bıraksın, polislerimiz bu tür insanlara karşı daha duyarlı olsun” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı