REKLAMI GEÇ

ASLANIM BENİM!

ASLANIM BENİM!

Denizli’de canlı hayvan pazarında Kurban Bayramı’na sayılı günler kala istenilen hareketlilik gerçekleşmedi. Görenleri şaşırtan cüssesiyle Aslan isimli 800 kilolık dana da satılmayı bekleyen kurbanlıklar arasında.

/ DENİZLİHABER / 2 Kasım 2011 Çarşamba, 16:49

Denizli’de canlı hayvan pazarında Kurban Bayramı’na sayılı günler kala istenilen hareketlilik gerçekleşmedi. Satıcılar, kurban pazarının durgun olduğunu, son iki gün hareketlenmesini beklediklerini söyledi. Hayvan pazarına Ağrı’nın Patnos İlçesi’nden Hikmet Eken tarafından getirilen 2.5 yaşında 800 kilogram ağırlığındaki ‘Aslan’ adlı dana 23 gündür satılmayı bekliyor. 1800 kilometrelik yoldan Denizli’ye gelen Aslan’ın değeri 9 bin TL olduğunu söyleyen sahibi Hikmet Eken, “Hayvan pazarının en iri danası olan Aslan’ı mutlaka satarız” dedi.

Kurban Bayramı haftası olduğu için Denizli Canlı Hayvan Pazarı her gün saat 22.00’ye kadar açık tutuluyor. Her hayvanın sağlık kontrolünden geçirildiği pazarda 35 bin küçükbaş, 3 bin büyükbaş hayvan bulunuyor. Satışlar bayramın dördüncü gününe kadar devam edecek.

Hayvan pazarında pazarlıklar kıyasıya sürüyor. Pazarın en iri hayvanı olan 800 kilogram ağırlığındaki Aslan isimli dananın 23 gündür alıcısı çıkmadı. Aslan’ı Denizli’ye 1800 kilometre uzaklıktan getirdiklerini söyleyen sahibi Hikmet Eken, “Tamamen doğal ortamda beslenen Aslan’ın fiyatı 9 bin lira. Fiyatını soran çok oluyor ama alan olmuyor. Bayrama kadar satılacağını düşünüyorum. En son bir alıcı 8 bin TL’ye kadar çıktı satmadım. Hayvan pazarının en iri danası olan Aslan’ı mutlaka satarız” dedi.

Kurban hayvan satıcısı Özgür Yılmaz ise, küçükbaş hayvan fiyatlarının 700 ile 1500 lira arasında olduğunu söyledi. Satışların oldukça durgun olduğunu dile getiren Yılmaz, “Bayramın son iki günü hareketlik yaşanmasını bekliyoruz. Geçtiğimiz yıl hareketlilik daha erken başlamıştı. Sanırım fiyatlar alıcıya yüksek geliyor. Belki fiyatlar da düşüş olur diye bekliyorlar. Ancak, fiyatlarda düşüş olacağını sanmıyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı