REKLAMI GEÇ

Denizlililer Avrupa’da da örgütlendi

Denizlililer Avrupa’da da örgütlendi

Almanya’da ikinci ve üçüncü kuşak Denizlililer ‘Avrupa Denizlililer Derneği’ çatısı altında birleşti. Yeni kurulan derneğin tanıtım çalışmalarını Denizli’den başlayan yönetim kurulu üyeleri, amaçlarının küçük ilçe derneklerini bir çatı altında toplamak olduğunu belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ekim 2015 Cuma, 12:06

Avrupa Denizlililer Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, derneğin tanıtım çalışmasını Denizli’den başladı. Ali İnceören başkanlığında kurulan ve başkan yardımcılığını Barış Karabacak’ın üstelendiği dernekte, Hasan Harmancı, Mahmud Tuncer, Bayram Keskin, Kadir Pargan ve Mustafa Göcen görev aldı. 

Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde düzenledikleri toplantıda, Avrupa Denizlililer Derneği’nin kuruluş aşaması ile ilgili bilgi veren Ali İnceören, “Almanya ve Avrupa’da küçük dernekler var. Güzel çalışmalarda yapıyorlar. Ancak yeterli değil. Bizim Denizlililer olarak federasyon özelliği taşıyan bir dernekte birleşerek daha etkin olmamız gerektiğini inanıyoruz” dedi.

“AYŞENUR VAKALARI YAŞANMAMALI”

Belçika’da yaşayan ailesi tarafından ‘batılılaştı’ gerekçesiyle Serinhisar’a akrabalarının yanına gönderilerek zorla alıkonulan Ayşenur vakalarının yaşanmaması için, 3. ve 4. kuşak gençlerin Türk gelenek ve göreneklerinden uzaklaşmaması gerektiğini ifade eden İnceören, “Almanya’da şu anda 2. 3. ve 4. kuşak Denizlililer yaşıyor. 250 bine yakın Denizlili var. 1960’lı yıllarda Almanya’ya giden 1. kuşak çok zorluklar yaşadı. İkinci kuşak olarak ben ailemin yaşadığı sorunları biliyorum. Ancak bizden sonraki kuşak bu sıkıntıları bilmiyor. Daha rahatlar. Ancak geleneklerimizden uzak batılılaşarak büyüyorlar. Her şeyden önemlisi Türkçe’yi unutmamaları için dernekleşmemiz gerekiyordu” dedi.

MİLLETVEKİLİ ADAYI

Almanya’da yaşayan 3. kuşaktan olan Barış Karabacak, dernekleşmenin bir amacının da Almanya’ya gelen gerek işadamı, gerek öğrencilere yardım edebilmek olduğunu söyledi.
Karabacak, “Bugün Denizliler önemli mesafe kat etti. Ben bugün iktidar partisi Hıristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) milletvekili aday adayıyım. 2016 Şubat’ında adaylar belirlenecek, 2017 yılında da seçime gideceğiz. Bu bizim için büyük başarıdır” dedi.
Almanya’da yaşayan ve Türkiye’ye dönecek parası olmayan Türklerin de bulunduğunu dikkat çeken Karabacak, “İşte derneğimiz, bu ailelere yardım edecek, öğrencilere burs imkanı sağlayacak. Küçük ilçe dernekleri ile diğer Avrupa ülkelerindeki derneklerle güç birliği içerisinde olmak istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı