REKLAMI GEÇ

Tarlalardaki muhteşem güzellik görenleri büyülüyor

Tarlalardaki muhteşem güzellik görenleri büyülüyor

Türkiye’nin en fazla çerezlik ay çekirdeğini Denizli üretiyor. Bu günlerde çiçek açan ayçekirdeklerinin en önemli özelliği çiçekteyken gün boyu güneşi takip etmeleri. Güneş batarken ise, tam ters istikamete dönüyorlar.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Temmuz 2017 Pazar, 12:01

Çiçekteyken gökyüzünde güneşin hareketini takip eden ay çekirdeğinin en önemli özelliği ise, güneş batarken yönünü doğu tarafına yani güneşin tam ters istikametine çevirmiş olması.

Bu günlerde Denizli’de 1 milyon dekar civarındaki ekili arazide ay çekirdekleri çiçek açtı. Türkiye’nin 170 bin ton civarı olan çerezlik ay çekirdeği üretiminin yüzde 30’unu Denizli tek başına karşılıyor. Ülkenin en büyük ay çekirdeği üreticisi olan Denizli’de sarı çiçeklerle donanmış araziler fotoğrafçıların da uğrak mekanlarından.

Özellikle güneşin batışı esnasında ay çekirdeği çiçeklerinin muhteşem manzarası görenleri büyülüyor.

SAĞLIĞA ÇOK FAYDASI VAR

Ay çekirdeğinin sağlığa büyük faydaları var. Stres, anksiyete, depresyon ve unutkanlığa karşı yardımcı besin olduğu bilim adamları tarafından belirlendi. Ay çekirdekleri kolaylıkla bulunabilen ve yüksek kalorili şekerlerin veya diğer daha az sağlıklı atıştırma alternatiflerinin yerine geçebilen bir yiyecek olarak ön plana çıkıyor. Bir avuç ay çekirdeği tüketilmesi, günlük gıda alımının besin değerini arttırmada önemli rol oynuyor.
Ay çekirdekleri B1, B5, E ve folik asit içeriyor. Aynı zamanda önemli mineraller arasında yer alan bakır, magnezyum, selenyum ve fosfor açısından da sağlıklı bir besin sunuyor. Yalnızca çeyrek fincan -dört yemek kaşığı- kadar çekirdek, bu önemli besinlere olan günlük ihtiyacınızın yarısından daha fazlasını karşılayabiliyor. Ay çekirdeklerinde bulunan yağ da, iyi kolesterolü artırabilen, kalp ve kardiyovasküler sistemini koruyan kalp dostu yağlardan.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı