REKLAMI GEÇ

Bağımlılıkla mücadeleye Tekden desteği

Bağımlılıkla mücadeleye Tekden desteği

Yeşilay Cemiyeti Denizli Şubesi’nin “Sorumlu Gençlik Sorunsuz Gelecek” projesi kapsamında Bayramyeri Meydanı’nda düzenlediği etkinliğe, Özel Tekden Hastanesi sponsor olarak destek sağladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Aralık 2014 Cumartesi, 15:22

“Sorumlu Gençlik Sorunsuz Gelecek” projesi kapsamında açılan stantta 44 liseli genç; sigara, alkol ve bağımlılık yapan maddeler konusunda uyarılarda bulundu. Afişler asan, broşürler dağıtan, tiyatro gösterisi sergileyen gençler, yüzlerce kişiyi de sigara bırakmak için ikna etmeye çalıştı. Tekden Hastanesi’nin hediye ettiği tişörtleri giyen gençlerin çabaları takdir topladı.

Bu arada, Özel Denizli Tekden Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Cemal Işık, yaptığı açıklamada, Türkiye’deki sorunun gençlerdeki bağımlılık eğiliminin fazla olmasından kaynaklandığını söyledi. Işık, “Madde bağımlılarının yüzde 90’ına yakını sigara içiyor. Onların da yüzde 60’a yakını alkol denemiş. Yani geçişler çok fazla. Ailenin ‘sadece sigarası var’ diyerek çocuklarına anlayış göstermesi değil, onları içmemesi konusunda ikna etmesi gerekiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı