REKLAMI GEÇ

Bartholomeos Denizlili Ergun’a emanet

Bartholomeos Denizlili Ergun’a emanet

Ortodoksların merkezi konumundaki Fener Rum Patrikhanesi, Hıristiyan aleminin Türkiye’ye emaneti. Bu önemli merkezin başında Patrik Bartholomeos ise 7 yıldır Denizlili Polis Memuru Ergun Oruç’a emanet.

/ DENİZLİHABER / 15 Kasım 2011 Salı, 10:31

Hıristiyan dünyasının en önemli merkezlerinden biri… Dünyadaki Ortodoksların ise merkezi Fener Rum Patrikhanesi. 6. Yüzyıldan bu yana Ortodoksluğun merkezi olarak faaliyet gösteren İstanbul Fener Rum Patrikanesi, Hıristiyan Aleminin Türkiye’ye emaneti.

1991’den bu yana Orotodoks Kilisesi’nin Patriği olan Bartholomeos, üstlendiği önemli misyon ve Türkiye’nin jeopolitik konumu nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından tıpkı Patrikane gibi üst düzey bir şekilde korunuyor. Patrik Bartholomeos ise yakın koruması Ergun Oruç’a emanet. Oruç İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi polislerinden.

Tam 7 yıldır Bartholomeos’un yakın koruması olarak görev yapan Oruç, Denizlili. Bu nedenle Patrik Bartholomeos, Denizli’ye ayrı bir önem gösteriyor. Önceki gün Hierapolis’teki ayin için Denizli’ye gelen Bartholomeos, ayin sonrası konuşmasında Denizli’nin kendisi için farklı bir anlam taşıdığını aktarırken polis Memuru Ergun Oruç’a atıfta bulundu. “Denizli benim için can yoldaşım Ergun Bey’in memleketi olması açısından da önemli” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı