REKLAMI GEÇ

“Bebek bezinden vergi alınmasın” teklifine ret

“Bebek bezinden vergi alınmasın” teklifine ret

Fiyatları 384 liraya kadar çıkan bebek bezinden KDV alınmaması ve bu konuda düzenleme yapılması için İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk tarafından TBMM’ye önerge verildi. Önerge, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mart 2022 Perşembe, 10:17

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ve 20 milletvekili, bebek bezi, hasta alt bezi ve kadın hijyen ürünlerindeki fiyat artışı nedeniyle KDV oranlarında düzenleme yapılması için TBMM’de araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

Öztürk, “Bebek bezi lüks mü? Hangi anne gösteriş olsun diye bebeğinin altına bez koyar. Hasta alt bezi lüks mü? Hangi yaşlı buna katlanır? Kadın pedi lüks müdür? Hangi kadın bunu kullanmaktan kaçınabilir? Ama bu ürünler fiyatları ile lüks oldu, yüzde 18 oranındaki KDV kalkmalıdır” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da, “Çocuğuna bez alamaz durumda anneler, babalar; markete gidiyor, fiyatını görüyor, paraları yetmiyor. Kadın pedi ve hasta bezleri de aynı şekilde. Pırlantada, elmasta vergi yok bunlarda yüzde 18 KDV var. Çok ayıp” dedi.

Konuşmaların ardından görüşülen önerge AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.

Yorumlar

Ahmet   -  Bağlantı 10 Mart 2022, 13:15

Yasin Bey bu konuya Meclise taşımadan önce Cumhurbaşkanı ile görüşurseniz eminim ki Cumhurbaşkanı hepsine de olmasa bile bir nebze yardımcı olacaktır yanlış yoldan gitmişsiniz ama neyse yine de bu konuyu dile getirmen bile Tebrik Ediyorum Teşekkür.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı