REKLAMI GEÇ

BERRİN’İN ÖLÜMÜ LİSELİLERİ SOKAĞA DÖKTÜ

BERRİN’İN ÖLÜMÜ LİSELİLERİ SOKAĞA DÖKTÜ

TEOG Sınavı’nda istediği puanı alamayan ve Bursa’da intihar eden 13 yaşındaki Berrin Yılmazlar liselileri sokağa döktü. Eğitim sistemini protesto etmek amacıyla alanlara inen liseliler, AKP iktidarına seslenerek, “4+4+4 eğitim sisteminiz işlemiyor. Canlarımızı alıyor. Bozuk sisteminize karşı savaşımızı yılmadan sürdüreceğiz” diyerek tepki gösterdiler.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 17 Ocak 2016 Pazar, 16:19

Ortaokul 8’inci sınıf öğrencisi Yılmazlar’ın, TEOG sınavında istediği puanı alamayınca bunalıma girip, intihar etmesi üzerine Delikliçınar Meydanı’nda basın açıklaması yapan Türkiye Liseliler Birliği(TLB) Denizli Şubesi üyeleri, AKP iktidarına yüklendi.

liseliler-eylem-ic

Grup adına açıklama yapan TLB Denizli Şube Başkanı İlkay Esma Uysal, “TEOG arkadaşlarımızın beyninde bir prangadır. Bu pranga arkadaşlarımızı okul-ev-dershane şeytan üçgenine hapsetmektedir. Tıpkı SBS, YGS, LYS, KPSS gibi. Bu sınavların sonucunda öğrenciler yarış atı gibi olmakta ve birbirini rakip olarak görmektedir. Daha 12, 13, 14 yaşlarında, arkadaşlarıyla oynadığı oyunlara doyamadan, bu saçma sistemin puanlamasına boyun eğip intihar eden bir gençlik yetiştirmektedir” dedi.

İKTİDARA SESLENDİ
4+4+4 eğitim sisteminin işlemediğini belirterek AKP iktidarına seslenen Uysal, açıklamasını şöyle devam etti:
“Bizi yarış atı olarak görüp, aramıza kin tohumları ekmeye çalışan bu eğitim modelini reddediyoruz. Kaç çocuğun daha umutlarını, hayallerini ve emeklerini yok edeceksiniz? 4+4+4 eğitim sisteminiz işlemiyor, canlarımızı alıyor. Bozuk sisteminize karşı savaşımızı yılmadan sürdüreceğiz. Sisteminiz ile birlikte sizi de tarihin çöplüğüne süpüreceğiz. Bizler Berrinlerin, yalçınların, Büşraların hayatları için savaşırken, sizler ancak sistemin cellatları olabilirsiniz. Ve sizler 4+4+4 kere bu dünyaya gelseniz bir berrin edemezsiniz!”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı