REKLAMI GEÇ

Bilge Köyü çocukları Pazartesi okullarında

Bilge Köyü çocukları Pazartesi okullarında

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, ayağının tozuyla memleketi Denizli’ye geldi. Bakan Kavaf, Bilge Köyü’nde okul çağındaki çocuklar için ders zilinin pazartesi çalacağını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 9 Mayıs 2009 Cumartesi, 14:09

Denizli’den AKP milletvekili olarak ayrılan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, ilk kez bakan olarak kente geldi. Ankara-Denizli uçak seferlerinin iptal edilmesinden dolayı karayolları ile Denizli’ye gelen bakan Kavaf, Ankara asfaltında çoşkuyla ve çiçeklerle karşılandı. İlk kez Denizli’ye bakan olarak gelmenin heyecanını yaşayan Selma Aliye Kavaf, Valilik Binası’na geldi. Valilik’te bakan Kavaf’ı, Hollanda’da bulunan Vali Yavuz Erkmen’in yardımcısı Mehmet Çarpraz, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, AK Parti İl Başkanı Bilal Uçar, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın ve partililer ağırladı. Valilik’te basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Kavaf, Denizli’ye ilk kez bakan olarak gelmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti. Bakan Kavaf, “Denizli yıllardır hak ettiği bakanlığı sayın başbakanımız Tayyip Erdoğan’ın inisiyatifiyle aldı. Denizli sanayisi ve öz sermayesiyle dünyada kendini kanıtlamış bir şehir. Bu unvan bana değil Denizli’ye verilmiştir. Bunu da en iyi şekilde hizmetle kanıtlayacağız” dedi.< ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Devletin sosyal restorasyon yaptığını da kaydeden Bakan Kavaf, kendilerinin muhafazakar bir parti olduklarını söyledi. Bakan Kavaf, “Ailelerin güçlenmesi için elimizden geleni yapacağız. Bununla ilgili projelerimiz var. Aileleri ve içlerini geliştirme, güçlendirme yoluna gideceğiz. Bu bizim içinde aileler içinde çok önemli” diye konuştu. Mardin katliamına da değinen Kavaf, şöyle devam etti, “Hukuk devletinde yaşıyoruz. Konuşarak uzlaşarak sorun giderme yoluna gitmeliyiz. 21. yüzyılda kan davası ve diğer yapılanlar sadece vahşet. Bunlar bizi üzüyor. Geçmişe nazaran bu olaylar azaldı. Bizim olayın olduğu bölgede 30 kişilik bir ekibimiz var. Çalışıyorlar. Sosyal uzman, psikolog, bakıcı anne gibi destekleyeci personel orada bulunuyor. Çocukları istedik ancak akrabaları çocukları vermedi. Biz de ailelerden çocukları zorla alamıyoruz. Rehabilitasyon ve fiziki ihtiyaçları karşılanıyor. Korumaya almak istedik olmadı. Akrabaları çocukların sorumluluğunu üstlendi ancak biz gereken her şeyi yapıyoruz. Çocukların böyle bir ortamdan kurtulması lazım. Atıl bir binaya anaokulu yapıyoruz. Onları gergin ortamdan uzaklaştırmak istiyoruz. Mardin valiliği ile görüştük. Çocuklar için pazartesi günü okul zili çalıyor. Artık okula gidip normal yaşamlarına dönecekler.”

Kavaf ayrıca, “Karayolu ile Denizli’ye geldim. Çünkü uçak seferi yok. Ankara-Denizli uçak seferini açmıştık ancak talep olmadığı ve ölü bir sezona gelmesinden dolayı iptal ettik. Eğer vatandaşlarımızdan talep gelirse tekrar seferleri başlatırız” dedi. Bu arada Bakan Kavaf’ın şehir merkezinden valilik binasına konvoy olarak gelirken acil hasta bulunan Ambulans trafik sıkışıklığından dolayı karşı yönde yaklaşık 5 dakika bekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı