REKLAMI GEÇ

Bin yılın tanıkları genç bisikletçileri ağırladı

Denizli Bisiklet Platformu üyeleri, ‘Bin yılın tanıklarına gidiyoruz’ sloganıyla başlattıkları etkinlik çerçevesinde, Beyağaç ilçe merkezinden, Kartal Gölü ve Anıt Karaçam Ormanları’na tırmandı.

/ DENİZLİHABER / 26 Ağustos 2008 Salı, 00:00

Denizli merkezi ve çevresiyle, yakın illerdeki faaliyetlere katılan “Denizli Bisiklet Platformu” üyeleri, ‘Bin yılın tanıklarına gidiyoruz’ sloganıyla başlattıkları etkinliği başarıyla gerçekleştirdi. Beyağaç ilçe merkezinden, Kartal Gölü ve Anıt Karaçam Ormanları’na tırmanış şeklinde gerçekleştirilen organizasyon, baştan sona neşe içinde geçti.

16 bisikletçinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, sabah erken saatlerde ilçe merkezindeki ısınma turlarıyla başladı. Etkinlik, < ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1000 metre rakımlı Yumaklı Yaylası’ndan itibaren kesintisiz devam etti. Kimi zaman çok riskli yollardan geçen sporcular tüm zorlu koşullara rağmen, doğanın bu yöredeki eşsiz görüntüsü eşliğinde pedal çevirmenin keyfini yaşadılar. Yaklaşık 1000 rakımdan 2000 rakıma zorlu bir tırmanış gerçekleştiren platform üyeleri, zaman zaman arızaları gidermek, zaman zaman da su ihtiyaçlarını karşılamak için orman içinde ve kaynak sularının başında mola vererek dinlendi.

Denizli Bisiklet Platformu bisikletçileri tüm güçlükleri aşarak Kartal Gölü’ne ulaştıklarında ise günün en keyifli anı yaşandı. Hem bisikletler hem de bisikletliler sere serpe yeşillikler üzerinde dinlendi. Peşinden yemek ihtiyacı giderilerek dönüş için tekrar yola çıkıldığında, önce ‘Bin yılın tanıkları’ yüksekten izlendi ve bin yaşın üzerindeki ağaçların oluşturduğu orman ve onun ekosistemine dair yorumlar yapılarak hayranlık duyguları dillendirildi.

Yaklaşık 2000 rakımda yaşanan bu güzelliklerden sonra, geri dönüş yine orman içindeki stabilize yoldan gerçekleştirildi. Yorgun ve bir o kadar mutlu görünen sporcular, organizasyondan ve doğada yaşadıkları güzelliklerden dolayı kendilerini şanslı hissetiklerini, bu tür doğal ortamların korunarak geleceğe taşınması ve insanların bunlardan yararlanması gerektiğini dile getirdi.

Denizli Bisiklet Platformu adına konuşan Ahmet Turan Babacan, “Denizli il merkezinde platforma üye 40 dolayında bisikletçi var. Yaptığımız etkinliklerde katılımı önemsiyor ve tecrübe kazandığımıza inanıyoruz. Doğal ortamlarda gerçekleştirilen bu tür etkinlikler ise hem sportif olduğu hem de gezi-gözlem niteliği taşıdığı için daha keyifli oluyor. Beyağaç’ta gerçekleştirdiğimiz etkinlikte; güzergah tespiti, rehberlik, ulaşım-iletişim konuları ve ayrıca etkinliğin baştan sona fotoğraflanması konularında TEMA Vakfı Denizli Temsilcisi ve Denizli Fotoğraf Topluluğu (DENFOT) üyesi Zeki Akakça bizlere yardımcı oldu” dedi.

Babacan, “Denizli’den Beyağaç’a ulaşım ve oradaki yiyecek içecek ve diğerihtiyaçlarını sporcularımız kendileri karşıladılar. Beyağaç’tan sonraki dağ yollarında ise sporcularımıza eşlik eden araç Beyağaç Belediyesi tarafından sağlandı. Bu etkinlik bizler için çok yararlı ve motivasyon sağlayıcı oldu. Zor koşullarda üyelerimizin performanslarını görmüş, eksikliklerimiz ve neleri yapabileceğimizi sınamış olduk. Kısacası ‘Bin yılın tanıkları’ bizleri güzel ağırladı. Katkısı olan herkese teşekkür ediyor, bundan sonraki organizasyonlarımızın da böyle güzel ve başarılı geçmesini diliyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı