REKLAMI GEÇ

BU HABER BU KENTE YAKIŞMADI

BU HABER BU KENTE YAKIŞMADI

Ege’de kadına şiddet uygulayan illerin başında Denizli’nin geldiği ortaya çıktı. Denizli Kadın Haklarını Koruma Derneği tarafından yapılan araştırmaya göre Denizli’de her 3 kadından birinin şiddete uğradığı öğrenildi.

/ DENİZLİHABER / 15 Şubat 2011 Salı, 18:33

Denizli Kadın Haklarını Koruma Derneği tarafından yapılan araştırmaya göre Ege Bölgesi’nde kadına en çok şiddet uygulayan kent Denizli oldu. Sanayisi, ekonomisi ve turizmiyle ile her alanda kadının yer aldığı kentte her 3 kadından 1’inin erkeklerin şiddetine maruz kaldığı orta çıktı.

1999 yılında Denizli’de hizmete açılan Denizli Kadın Haklarını Koruma Derneği 2 yıllık süre içerisinde 520 bayanın şiddete maruz kaldığını tespit etti. Derneğin kurulmasıyla birlikte iki yıl içerisinde 12’si erkek olmak üzere toplam 520 kişinin müracaat ettiğini belirten Denizli Kadın Haklarını Koruma Derneği Başkanı Nurten Karakış “Kadınlarımızın büyük çoğunluğu şiddete maruz kalıyor. Derneğimize de şiddet olaylarından dolayı müracaat ediyorlar. Bugüne kadar 520 müracaat var. Bunların 12’si erkek. Denizli’deki rakamı Türkiye geneline vurduğunuz zaman 3 kadından bir tanesi saten şiddet görüyor demektir” dedi.

Denizli’nin Ege Bölgesi’nde kadına şiddet yönünden ilk sırada yer aldığını ve her 3 kadından birinin şiddete maruz kaldığını belirten Karakış; “Ege Bölgesinde Denizli’deki kadınlarımız şiddet görme anlamında ilk sırada yer alıyor. Ayrılma ve boşanma olayları kentte çok fazla. Yine baktığımız zaman 2 bin 700 kişi evleniyorsa buna eşit olarak 2 bin 700 kişi boşanıyor” dedi.

Kadınların şiddete maruz kalmasının bir diğer nedeninin de TV’lerde yapılan evlendirme programlarının olduğuna dikkat çeken Karakış, bu programlarda kadınların bir obje gibi gösterilip aşağılandığını belirtiyor. Karakış; “Bu programlarının yapılmamasından yanayım. Yıllarca insanlar bu evlenme programlarıyla evlenmediler. Görmem gerekiyor, bakmak gerekir diyerek böyle aşağılayıcı sözlerle kadınları bu durumlara düşürüyorlar. Ben bu programlarının olmamasından yanayım. Eğitici programlar olması gerekiyor bence. Çocuklarımıza, geleceğimize daha iyi şeyler bırakmamız gerekiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı