REKLAMI GEÇ

Budistlerin kutsal saydığı, 3 bin yılda bir açan çiçek Denizli’de görüldü

Budistlerin kutsal saydığı, 3 bin yılda bir açan çiçek Denizli’de görüldü

3 bin yılda bir açtığına inanılan Udumbara Çiçeği, Merkezefendi’nin İlbade Mahallesi’nde 14 yaşındaki Meltem Demiralay tarafından bulundu. Narın üstünde yeşeren Udumbara çiçeğini gören Meltem sevinç çığlıkları attı.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 18 Ekim 2020 Pazar, 11:28

Budist inancın göre 3 bin yılda açtığına düşünülen, ‘Cennetten gelen hayır’ olarak da bilinen Udumbara, çiçeği İlbade Mahallesi’nde 14 yaşındaki Meltem Demiralay tarafından narın üzerinde bulundu.

Mucizeler getireceğine inanılan çiçeği bulan 14 yaşındaki kız sevin çığlıkları attı. Halası Gülsüm Demiralay’a bulduğu çiçeği gösterince bütün aile şaşkınlık yaşadı.

Çiçeklerin mucizesine inandığını ifade eden Gülsüm Demiralay, “Yeğenim Meltem’in narın üstünde bulduğu çiçeği görünce hem çok sevindim hem çok şaşırdım. Çiçeklerle ilgiliyim, mucizelerine de inanırım. 3 bin yılda bir açtığına inanılan çiçek herkese şans getirecek. Çok sevindik” diye konuştu.

UDUMBARA ÇİÇEĞİ EFSANESİ NEDİR?
Udumbara, Budizm inancında efsaneler arasında yer alan, nadir görülen ve 3 bin yılda bir çiçek açtığına inanılan bir türdür. Budizm inancında efsaneler arasında yer alan Udumbara için ‘Cennetten Gelen Çiçek’ ifadesi de kullanılmaktadır.

Udumbara çiçeği ağaçların dalların parazit olarak yetişen bir çiçektir. Youlan Paulo ismiyle de bilinen bu çiçeğin çapı 7, gövdesi de 1 milimetredir.

Üzerinde yaşadığı ağacın meyvesi içinde yetiştiği için gözle görülmesi oldukça zordur. Budistlerin inandığı efsaneye göre mucize bir çiçektir. Udumbara Hint dilinin en eski hali olan Sanskritçede ‘cennetten gelen hayır çiçeği’ anlamına gelmektedir. İnsanların cennetten geldiğine inandıkları bu nadir görülen çiçek görüldüğünde cennette gibi yaşayacakları Budist inancında yer almaktadır.

Yorumlar

Herr Erstman   -  Bağlantı 19 Ekim 2020, 21:30

Aslen böcek larvasıdır kendisi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı