REKLAMI GEÇ

Çanakkale şehitleri anıldı

Çanakkale şehitleri anıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi kutlandı ve Çanakkale şehitleri törenle anıldı. Törende, duygulu anlar yaşandı.

/ DENİZLİHABER / 18 Mart 2009 Çarşamba, 01:00

Şehitlikte düzenlenen törene Vali Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Garnizon Komutan Vekili Kıdemli Albay Ali Rıza İzgi, Denizli Milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan, Mithat Ekici, Hasan Erçelebi, Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şube Başkanı Mehmet Emin Öztürk, şehit yakınları, gaziler, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Saygı duruşunda bulunulması ile başlayan tören, saygı atışı yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Vali Yavuz Erkmen, şehitlik defterini imzalamasının ardından Gazi Asteğmen Erdal Turgut ve Maliye Binbaşı Ruhi Tanrıkulu birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından, Fatma Türk ve Yasin Çatak isimli öğrenciler, okudukları şiirlerle, törene katılanlara duygulu anlar yaşattı.

Tören, şehitlik ziyareti ile devam etti. İlk olarak Askeri Şehitliği ziyaret eden Vali Yavuz Erkmen ve protokol üyeleri, burada dua okumalarının ardından şehit mezarlarına karanfil bıraktılar. Askeri şehitliğin ardından Polis Şehitliği ziyaret edildi. Vali Erkmen burada da şehitlik defterini imzaladı. Vali Yavuz Erkmen, şehit yakınlarıyla yakından ilgilenerek burada da şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Şehitlikteki törenin ardından, Polisevi’nde şehit yakınlarına yemek ikram edildi. Burada konuşan Vali Yavuz Erkmen, Türk Milleti’nin tarihinin zaferlerle dolu olduğunu, bu zaferlerden birinin de, Çanakkale Zaferi olduğunu, yurdun her köşesinden gelen vatandaşların Büyük Önder Atatürk önderliğinde, dünyaya meydan okuduklarını söyledi.

Vali Yavuz Erkmen son olarak 2007 yılında Bitlis İli Tatvan İlçesi’nde şehit olan Uzman Çavuş Ramazan Us’un ailesini ziyaret etti. Burada şehit eşi Yurdagül Us ve ailesi tarafından karşılanan Vali Yavuz Erkmen ve eşi Nevhilal Erkmen, şehidin çocukları Yasemin (10) ve İrem (6) ile yakından ilgilendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı