REKLAMI GEÇ

Çocuklar kaza kurbanı olmayacak

Çocuklar kaza kurbanı olmayacak

Denizli bir ilke daha imza attı, ev kazalarının önlenmesi için proje başlattı.

/ DENİZLİHABER / 31 Temmuz 2008 Perşembe, 00:00

Kendimizi en güvende hissettiğimiz evimizin aslında 0-6 yaş grubundaki çocuklar için tehlikelerle dolu olduğu yapılan istatistiklerle ortaya kondu. Sağlık Bakanlığı verilerine göre ülkemizde ev kazalarından dolayı yılda 2 bin 500 çocuk yaşamını yitiriyor. Evde yapılacak bilinçli bir düzenleme ve alınacak basit önlemlerle, kaza riskini minimuma indirmek mümkün.

İl Sağlık Müdürlüğü’nün, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek hazırladığı Ev Kazalarının Önlenmesi Projesi, Polisevi’nde tanıtıldı. Vali Yardımcısı Kemal Özgün, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş ile çeşitli kamu kurumlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda projeye ilişkin detaylar aktarıldı.

Çocuklarımızı korumalıyız

Denizli’de de önemli sayıda ev kazasının yaşandığını belirten Vali Yardımcısı Kemal Özgün, bunlardan en fazla 0–6 yaş grubu çocukların zarar gördüğünü söyledi. Ev kazalarını önlemek adına Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini dile getiren Özgün, “Kendileri için neyin tehlikeli, neyin zararsız olduğunu bilmeyen, hayatımızın en değerli varlığı çocuklarımız, her an tehlikedeler. Evinizde yapacağınız bilinçli bir çevre düzenlemesi ve alınacak basit önlemlerle kaza riskini minimuma indirmek mümkün. İşte biz bu projeyle ailelerin, kısaca toplumun bilinçlenmesi için eğitim çalışmaları yapacağız. Bu projeye herkesin destek vermesini bekliyoruz” dedi.

Geniş bir kitle eğitilecek

Proje ile 500 kişiye eğitici eğitimi, 500 kişiye ilkyardım eğitimi, 5 bin kişiye standart eğitim verileceğini belirten Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, proje süresince 500 ev ziyareti ile 500 ev ortamında iyileştirme yapacaklarını söyledi. Tüm kamu kurumları ile ortaklaşa sürdürülecek projenin sağlıklı toplumlar yetiştirilmesinde önemli bir işlevi olduğunu dile getiren Taş, “Amaç burada güvenli olduğunu düşündüğümüz evlerimizin çocuklarımız için ne kadar riskli olduğunu ailelere göstermek. 5 yılda ülkemizde 120 bin ev kazası yaşandı ve her yıl 2 bin 500 çocuğumuz yaşamını yitirdi. Alınacak basit tedbirler bu kazaları önleyebilir. Biz bu proje sayesinde küçük çocuklarımızın çanlarının yanmasını engelleyeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı