REKLAMI GEÇ

Çöp konteynırlarına son

Çöp konteynırlarına son

Denizli Belediyesi, 42 mahallede sürdürdüğü, çöp konteynırı yerine çöp bidonu kullanımı uygulamasını, Akkonak, Topraklık, Değirmenönü, Karaman ve Merkezefendi Mahalleleri’nde de başlatıyor.

/ DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2009 Cuma, 17:47

Denizli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, çöp konteynırı yerine çöp bidonu kullanımı uygulamasına geçilecek mahallelerde bilgilendirme toplantıları düzenledi. Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Rafet Şahin de toplantılara katılarak, vatandaşları bilgilendirdi. Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, tertemiz bir Denizli’de yaşamanın hedeflendiğini belirterek, “Her mahallede toplantılar düzenliyoruz. Kahvelerde, okullarda her yerde toplantı yapmamızın amacı, Denizli’nin tertemiz olması ve çöp günü, saati konusunda sizleri uyarmaktır. Bu konuda sizlere broşürler dağıtıldı. Broşürdeki günlerde ve belirtilen saatlerde çöpleri dışarı çıkarmamız gerekiyor.  Eğer belirtilen gün ve saatlerde çöpü çıkarmazsak kedi köpek gelip dağıtıyor ve çevre kirliliğine yol açılıyor. En son hedefimiz ise bidon sistemine geçmektir. Bundan sonra herkes çöpüne sahip çıkacak. Hiçbir çöp bidonu direk kenarı ve kaldırım üstünde olmayacak. Herkes evlerinin önüne koyacak. 5 haneye kadar 120 litrelik küçük bidonu, daha büyük hanelerde ise 240 litrelik büyük bidonlar kullanılacak. Böylece, Denizli içinde hiçbir şekilde çöp poşeti görülmeyecek” dedi.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Rafet Şahin de, herkesin mahallede çöp bidonu istediği ancak hiçbirinin bu çöp bidonlarını apartmanının önünde görmek istemediğini hatırlatarak, ‘Sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Yeni uygulamayla kimse başkasını rahatsız edemeyecek ve çevreyi kirletmeyecek. Bundan dolayı biz şehirde biz 42 mahallede çöp konteynırını kaldırdık. Birkaç mahalle kaldı. Onları da kısa sürede kaldıracağız’ dedi.

 

Çöp toplama gün ve saatleri şöyle:

Yeni uygulamayla Değirmenönü ve Karaman Mahallesi’nde 13 Mayıs 2009’dan itibaren çöp toplama günleri Pazartesi, Salı ve Cuma günleri saat 06:00 ile 09:00 arasında çöplerin çöp bidonlarına konulması gerekiyor.

Topraklık Mahallesi’nde çöpler Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri yine saat 06:00 ile 09:00 arasında toplanacak.

Merkezefendi Mahallesi’nde Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri saat 16:00 ile 19:00 arasında çöpler toplanacak.

Akkonak Mahallesi’nde ise çöpler Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri saat 06:00 ve 09:00 arasında toplanacak.

 

Bu arada vatandaşların her türlü istek ve şikayetleri için 2652137, 2410463 ve 153 numaralı telefonlardan yetkililere ulaşmaları istendi.

 

 

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı