REKLAMI GEÇ

Darbeciler er ya da geç yargılanacak

Darbeciler er ya da geç yargılanacak

12 Eylül 1980 darbesinin 28. yılında darbecilerin yargılanması istemiyle Delikliçınar Meydanı’nda eylem yapan Darbe Karşıtı Platform adına konuşan Nebi Ebci, 12 Eylül darbecilerinin er ya da geç halka hesap vereceğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 12 Eylül 2008 Cuma, 00:00

12 Eylül 1980 Darbesi’nin 28. yılında Delikliçınar Meydanı’nda buluşan Denizlili darbe karşıtları, ‘Darbeciler yargılansın’, ‘Paşa paşa yargılanacaksınız’ sloganlarıyla 12 Eylül darbesine olan tepkilerini dile getirdi. Eyleme; Türkiye Komünist Partisi, Sosyalist Demokrasi Partisi, Emek Partisi ve ÖDP’nin yanı sıra 78’liler Derneği Girişimi, Demokratik Halklar Platformu gibi gruplar katıldı.

Darbe Karşıtı Platform adına açıklamayı yapan Nebi Ebci, Kenan Evren ve darbenin baş mimarlarına seslenerek, “Darbe yaptınız, anayasal parlamenter düzeni ortadan kaldırdınız. 5 bin gencin ölümüne neden oldunuz, askeri cezaevlerini Nazi toplama kamplarına çevirdiniz. Dünyanın en totaliter ve antidemokratik anayasasını hazırladınız. Üretici toplum yerine tüketen, tüketmeyi statü haline getiren bir toplum yarattınız. 28 yıl sonrasının çıplak gerçeği şu ki: Demokrasiyi koruma ve kollama adına yaptığınız darbeden demokrasi çıkmadı. Suçlusunuz! Darbeciler, er ya da geç halka hesap verecektir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı