REKLAMI GEÇ

DEGİAD’dan görme engellilere iftar yemeği

DEGİAD’dan görme engellilere iftar yemeği

Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) tarafından Denizli Görme Engelliler İlköğretim Okulu’nda iftar yemeği verildi.

/ DENİZLİHABER / 11 Eylül 2008 Perşembe, 00:00

İftar yemeğine Vali Yavuz Erkmen ve eşi Nevhilal Erkmen, eşleri ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, DEGİAD Başkanı Hüseyin Katrancı ve derneğin yönetim kurulu üyeleri, Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Himmetli ve derneğin yönetim kurulu üyeleri ile Görme Engelliler İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Vali Yavuz Erkmen ve eşi Nevhilal Erkmen, okul bahçesinde ve okulda incelemelerde bulundu. Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Himmetli, okulun kuruluşundan bugüne yaşadığı gelişmeler, okulun giderlerinin karşılanması için derneklerin yaptığı katkılar hakkında Vali Erkmen’e bilgi verdi.

Öğrencilerle de yakından ilgilenen Vali Erkmen ve Nevhilal Erkmen, bir süre onlarla sohbet edip isteklerini sordular. Okulun kuruluşundan bu yana yaşadığı evreleri gösteren slayt gösterisi eşliğinde yenilen iftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Okul Müdürü Gökhan Atalay, yemeğin düzenlenmesini sağlayan DEGİAD Başkanı Katrancı ve üyelerine teşekkür etti. Denizli Görme Engelliler İlköğretim Okulu’nun, Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 15 görme engelliler okulundan birisi olduğunu belirten Atalay, “Okulumuz, alanında, Ege Bölgesi’nde bulunan iki okuldan birisidir. Okulumuz Ege Bölgesi ve batı Akdeniz’den öğrenci almaktadır. Okulumuzda eğitim gören 75 öğrenciden 50 tanesi yatılı olarak okumaktadır” dedi.

Engelli olmak utanılacak bir olay değil

Vali Yavuz Erkmen, engelli olmanın utanılacak bir olay olmadığını ifade ederek, “Yeter ki insanlar sevgi engelli olmasınlar. İnsanların kalplerinde sevgi varsa her türlü sorun çözülür. Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Himmetli ve arkadaşları okulun kuruluşundan bu yana sevgi ile olaya yaklaşmışlar ve okulu bu günlere getirmişlerdir. Denizli, eğitimde başarılı ise hayırseverlerimizin katkısı, öğretmen ve öğrencilerimizin gayreti ile olmaktadır. İster normal olsun, ister engelli olsun bütün insanlarımızı iyi eğiterek sonuçta ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek duruma getirerek çağdaş medeniyet yarışının içinde yer alacağız. Bu yemeğin düzenlenmesini sağlayan DEGİAD Başkanı Katrancı ve üyeleri ile Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Himmetli ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum ve çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu. Vali Erkmen, yemeği düzenleyen DEGİAD Başkanı Hüseyin Katrancı’ya plaket verdi. Yemeği düzenleyen DEGİAD üyeleri, çocuklara da havlu ve bornozlardan oluşan hediye paketleri verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı