REKLAMI GEÇ

Deniz Feneri’ne protokol ilgisi

Deniz Feneri’ne protokol ilgisi

Yöneticilerinin Almanya’da adının karıştı yolsuzluk davasıyla gündeme gelen Deniz Feneri Derneği, Denizli’de mağaza açtı. Açılışa Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmaz, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar ve Deniz Feneri Ege Bölge Temsilcisi Hamit Kunt katıldı.

/ DENİZLİHABER / 4 Mayıs 2009 Pazartesi, 00:00

Denizli’de Deniz Feneri Derneği, mağaza açtı. Bayramyeri’ndeki Değirmenci Pasajı yapılan açılışa, Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmaz, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar ve Deniz Feneri Ege Bölge Temsilcisi Hamit Kunt katıldı. Daha sonra protokol birlikte açılış kurdelesini kesti. Açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, yıllardır ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldüren Deniz Feneri Derneği’ni kutladı. Çatmadım, “Dünya’nın dört bir tarafına giysi ve gıda yardımı yapıyorlar. Deprem ve felaket görenlere de yardım ediyorlar. Bu yardım kuruluşu tebrik etmek gerekir. Devlet her zaman yoksulun yanındadır, Deniz Feneri de varlıklı insanlardan alıp fakir insanlara yardım ediyor” dedi.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

‘Denizli’de en çok iş isteyen var’

Deniz Feneri Ege Bölge Temsilcisi Hamit Kunt ise, Manisa’da 2 bin 500, Antalya’da 3 bin ve şimdi de Denizli’de bin 589 kişiye yardım ellerini uzatacaklarını dile getirerek, “Mağaza 20 gün açık kalacak. Bin 589 fert yeni giysiyle tanışacak. Şimdiye kadar Denizli’de 2 bin 533 kişiye giyecek, 2 bin 206 aileye gıda, bin 613 aileye temizlik, 862 kişiye eğitim, 225 aileye eşya, 151 aileye nakit, 48 aileye barınma, 29 kişiye sağlık ve 4 kişiye akülü araç sağlamıştır. Projenin bir ayağı da burası. Buraya Antalya’dan geldik. Ancak Denizli’de insanlar giyeceğin yanı sıra daha çok iş istiyor, iş müracaatı daha çok. İl il gezici mağazamızı sürdüreceğiz” dedi.

 

‘Almanya Deniz Feneri ile bir bağımız yok’    

Almanya’daki Deniz Feneri ile Türkiye’deki Deniz Feneri arasında bir ilginin olmadığını anlatan Hamit Kunt, “Ben Deniz Feneri’ni temsil ediyorum. 1998 yılında kurduk ve ben yönetim kurulu üyesiyim. Ege Bölge temsilcisiyim. Şimdiye kadar bir tane dava, mahkeme ya da yolsuzluğumuz yok. 9 yıldır ihtiyaç sahiplerinin yanındayız. Bu bir hayır işi. Buyurun tespit etsinler? Suç duyurusu bile yok savcılığa. Ancak bizden sonra 2000 yılında kurulan ve bir ara sadece bir tek bağlamda iş yapılan Almanya Deniz Feneri ile bizi birleştirdiler. Bizim Almanya Deniz Feneri ile alakamız yok. Ayrıca oranın mahkemesi, insanı, kuranları her şey ayrı. Almanya’daki bir olayı Türkiye’ye yapıştırdı basın kuruluşları. Türkiye’de adı geçtiği için çok etkilendi. Bu doğru değil” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı