REKLAMI GEÇ

Denizli-Afyonkarahisar sınırındaki Akdağ, Milli Park ilan edildi

Denizli-Afyonkarahisar sınırındaki Akdağ, Milli Park ilan edildi

Bitki ve hayvan çeşitliliği, el değmemiş doğası ile Denizli’nin önde gelen habitatlarından Akdağ, milli park oldu. Denizli-Afyonkarahisar sınırının bir bölümünü oluşturan dağın 15 bin 933 hektar alanı milli park olarak tescillendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ocak 2024 Perşembe, 13:16

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Denizli’yi ilgilendiren bir karar da var. Denizli’nin Çivril ilçesi ile Afyonkarahisar arasındaki 2 bin 446 metre yüksekliğindeki Akdağ, milli park ilan edildi. Cumhurbaşkanı imzasıyla milli parka dönüştürülen Akdağ’da 15 bin 933 hektar alan koruma altına alındı.

Denizli’nin yaban geyikleri ve yılkı atları ile ünlü dağı Akdağ, bitki ve hayvan çeşitliliği konusunda oldukça zengin. Bir dönemler Anadolu parsının da yaşadığı Akdağ’da sayısız canlı çeşitliliği var. Dağın geyik nüfusunun 500 dolayında olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca domuz, yılkı atları, kurt, tilki, sansar, porsuk, sincap, tavşan ile kartal, Şahin ve keklik gibi kuşlar da yaşıyor. Dağda 124’ü endemik (sadece bu bölgede yaşayan) 1.058 bitki türü mevcut. Kapak Fotoğrafı: Tayyar Karabulut/Google

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı