REKLAMI GEÇ

Denizli Barosu 3 Temmuz’da seçime gidiyor

Denizli Barosu 3 Temmuz’da seçime gidiyor

İçişleri Bakanlığı valiliklere baro seçimlerinin yapılmasına ilişkin genelge gönderdi. Genelgeyle, Denizli Barosu’nda 3-4 Temmuz’da yapılması planlanan genel kurulun önü açıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Haziran 2021 Cuma, 14:35

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine ‘Baro Genel Kurulları’ konulu genelge gönderdi.

Genelgeye göre, 15 Haziran 2021 tarihinden itibaren Avukatlık Kanununun EK Madde 3 hükümlerince, üye sayısı 400’ün altındaki barolar, pazar günleri hariç diğer günlerde salgın tedbirlerine uygun bir şekilde genel kurullarını yapabilecek.

Üye sayısı 400’ün üzerindeki barolar ise; cumartesi ve pazar günlerini kapsayacak şekilde iki gün yapmaları gereken genel kurullarını 26-27 Haziran 2021 Cumartesi ve Pazar günlerinden itibaren yapabilecek.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılması 3 kez ertelenen Denizli Barosu ise daha önce kurulun 3-4 Temmuz tarihlerinde yapılacağını açıklamıştı. Genelgeyle birlikte genel kurulunun yapımının önü de açılmış oldu.

4 ADAY YARIŞACAK

Denizli Barosu’nun 47. Genel Kurulu’ndaki seçimde mevcut başkan Müjdat İlhan ile Adnan Demirdöğer, Kamil Mercan ve Kemal Tahir Üzelce başkanlık için yarışacak.

Denizli Haber’e konuşan Baro Başkanı Müjdat İlhan, “Kongremiz defalarca kez hukuka aykırı şekilde ertelendi. Son olarak biz kongrenin yapılacağı tarihi 3-4 Temmuz olarak belirlemiştik. Genelgeyle kongrenin önü açılmış oldu” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı