REKLAMI GEÇ

En hızlı nüfus artışı Suriyelilerden

En hızlı nüfus artışı Suriyelilerden

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Denizli’de yaşayıp, başka illerin nüfusa kayıtlı olan vatandaş sayısını belirledi. 54 bin 709 rakamıyla Denizli’de en fazla Afyonlular’ın yaşadığı belirlenirken, Afyon’u 23 bin 90 kişiyle Burdur takip ediyor. Resmi rakamlara göre, Denizli’deki Suriyeli sayısı da 20 bini geçti. Denizli’ye Suriyeli göçü devam ederse, Afyonlular’ın ardından Denizli’de en fazla Suriyeliler yaşıyor olacak. Nüfusu 1 milyon 12 bin olan Denizli’de 246 bin 565 kişinin nüfusu başka illere kayıtlı. Doğu ve Güneydoğu kökenli vatandaş sayısı ise, 50 bin 498.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 1 Nisan 2017 Cumartesi, 13:18

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi mücavir alanında 1 milyonu aşkın nüfus bulunuyor. Denizli’de yaşayan,ancak başka illerin nüfusuna kayıtlı olan vatandaşlar, TÜİK’in yaptığı araştırmayla belirlendi. Denizli’de 54 bin 709 Afyonlu olduğu saptandı. Afyon’u 23 bin 90 Burdurlu takip ediyor. Ancak, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi rakamlarına göre, Denizli’de 20 binin üzerinde de Suriyeli yaşıyor.

Suriyeli nüfusu, Burdurlular’ın nüfusunu yakalamış durumda. Denizli istikametine göç devam ederse, Burdurlular’ın nüfusunu neredeyse yakalamış olan Suriyeliler, Denizli’de en fazla yaşayan ikinci topluluk olacak. Denizli’deki Suriyeli sayısı nüfusun yüzde 2’sini teşkil ediyor.

NÜFUSUN ÇOĞUNLUĞU DENİZLİLİ
Denizli nüfusunun çoğunluğu Denizlililer’den oluşuyor. Nüfusun yüzde 25’i başka illerin nüfusuna kayıtlı. Yani, nüfusun büyük çoğunluğunu Denizliler oluşturuyor. Denizli’de nüfusu başka illere kayıtlı olan 246 bin 565 kişi ikamet ediyor. Bu rakamın 50 bin 498’ini Doğu ve Güneydoğu Anadolulular oluşturuyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu illeri arasında Denizli’de 10 bin 235 nüfusla Ağrılılar yaşıyor.

Yorumlar

Mehmet Sulayıcı   -  Bağlantı 2 Nisan 2017, 20:17

Bunları memleketlerine göndermenin zamanı geldi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı