REKLAMI GEÇ

Gençlerde gündem AB ve sivil toplumculuk

Gençlerde gündem AB ve sivil toplumculuk

Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi, üniversiteli gençleri bir araya getirdi. Melek Sözkesen ile Meryem Salman, üniversiteli gençlere sivil toplumun önemini anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Mayıs 2017 Salı, 09:51

Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini yürüten Denizli AB Bilgi Merkezi, üniversiteli gençler ile bir araya geldi.

MySoho Lounge&Brasserie’de gerçekleştirilen “AB ve Sivil Toplumculuk” konulu söyleşiye, Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Melek Sözkesen ve Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Meryem Salman konuşmacı olarak katıldı.

Amsterdam’da uzun yıllar yaşayan Meryem Salman, Avrupa ile Türkiye’nin sivil toplumculuk konusunda hangi noktalarda farklılaştığına değinirken, Avrupa’da gönüllülüğün bir tercih olarak değil, bir bilinç olarak topluma çok küçük yaşlarda kazandırıldığını söyledi.

TABANDAN YAYILAN BİLİNÇ YOK
Herhangi bir okula ya da işe başvururken kişilerin gönüllülük konusundaki çalışmalarının ciddi bir kıstas olduğunun kaydeden Salman, “imece” kavramının kültürümüzün bir parçasıyken sivil toplumculuğun temelini oluşturduğunu ifade etti.

Salman, “Sivil toplumculuk konusunda ülkemizde halen olumsuz önyargılar var. Tabandan yayılan bir bilinç bulunmuyor. Avrupa Birliği’ne uyum sürecinde gerçekleştirilen projeler ile sivil toplum kuruluşlarının yapılarında iyileşmeler sağlandı. Bu memnuniyet verici bir gelişme. Sivil toplumculuğun toplumumuza kültür olarak yerleşmesi için gençlere büyük görev düşüyor” dedi.

Başarılı bir girişimci olmasının yanı sıra sivil toplumculuk konusundaki çalışmaları ile de örnek aktivistlerden olan Denizli Genç İşadamları Derneği Başkanı Melek Sözkesen ise, ülke olarak var olan potansiyelimizi yeterince kullanamadığımızı belirterek, “Yaşadığımız coğrafyanın konumunu avantaja çevirmemiz gerekiyor. Gençler apolitik olmadan sorgulamaları gerekiyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı