REKLAMI GEÇ

33 iş yurdunda üretilen ürünler yüzde 50 indirimle 5 gün satılacak

33 iş yurdunda üretilen ürünler yüzde 50 indirimle 5 gün satılacak

Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, ceza infaz kurumları ile tutukevlerinde yürütülen eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında iş yurtlarında hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen ürünlerin tanıtımı ve satışının yapılacağı fuar da fiyatların, piyasaya göre yüzde 50 indirimli olacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ağustos 2017 Perşembe, 14:33

Türkiye’nin 33 cezaevinde kalan hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen ürünlerin tanıtımı ve satışının yapılacağı fuar yarın (Cuma) saat 10.00’da Adliye Sarayı yanında açılacak.

Başsavcı Ergül Yılmaz ile birlikte fuar alanındaki çalışmaları inceleyen Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, çok sayıda ürünün satışının yapılacağı fuarda fiyatların piyasaya göre yüzde 50 indirimli olacağını söyledi.

Bilal Uçar, Türkiye’deki iş yurtları sisteminin birçok ülke tarafından da örnek alındığını söyleyerek, “Cezaevlerinde kalan tutuklu ve hükümlüler tarım arazilerinde çiftçilik yapıyor, imalathanelerde üretime katılıyor. Geçmiş yıllarda kibrit çöpünden gemi yapılırdı şimdi mahkum ve hükümlüler çalışıyor, sigortaları yatıyor, maaşlarını alıyorlar” dedi.

Türkiye genelinde 280 işyurdu olduğunu ve 180 meslek dalında eğitim ve üretim olduğunu söyleyen Uçar, “Bu fuarın Denizli’de düzenlenmesini çok istedim. Adalet Bakanlığı’na teşekkür ediyorum. Denizli halkı 5 gün boyunca hem fuarı gezecek hem de ucuz alışveriş yapacak. Denizlililer bu fuarı kaçırmasın” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı