REKLAMI GEÇ

Genç avukat aşkı uğruna hakim oldu

Genç avukat aşkı uğruna hakim oldu

Üniversitede birlikte okudular, aşkları hiç bitmedi. Biri hakim biri avukatlığa devam ederken, aynı kentte görev yapabilmeleri için eşi gibi hakim olmaya karar veren ve sınavı kazanan Halil Ayhancı, baba ocağından kopmak için gün sayıyor.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 4 Haziran 2017 Pazar, 11:29

Çallı Halil Ayhancı ile Çanakkaleli Betül Uğur, 2000 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. 4 yıl aynı sınıfta öğrenim gördüler. 2014 yılında fakülteyi her ikisi de dereceyle bitirdi. Bu arada birbirlerini çok sevdiler. Üniversitede başlayan aşkı bir ömür sürdürmeye kararlıydılar.
Halil, İzmir’de yüksek lisans yaptı ve 2016’da baba ocağına döndü. 10 ay önce Çal’da avukatlık bürosunu açtı. Bir yandan avukatlık mesleğini sürdürürken bir yandan da babası Ömer Ayhancı’nın yoğun işlerine yardımcı olmaya başladı.

NİŞAN YAPILDI
Betül Uğur ise, hakimlik sınavlarına girip hem yazılı hem de mülakatta başarılı oldu. Stajı bittikten sonra 6 ay önce Isparta’ya hakim olarak atandı. Çal’da avukatlık bürosu açan ve baba ocağından ayrılmayı düşünmeyen Halil Ayhancı, çok sevdiği kız arkadaşının hakim olması ve hakim ile avukatın aynı kentte görev yapamayacak olması nedeniyle önemli bir karar aldı ve o da hakimlik sınavına girdi. Geçtiğimiz Nisan ayında da Betül Uğur ile Halil Ayhancı, Çanakkale’de nişan yüzüğünü taktı.

O DA HAKİM OLDU
Betül Uğur ile Halil Ayhancı, evlilik hazırlıkları yaparken, Ayhancı’nın da hakim olduğu haberi Cuma günü açıklandı. Önünüzdeki günlerde hakimlik stajına gidecek olan Halil Ayhancı, “Büyük emek verdik. Avukat ile hakimin aynı kente çalışması yasal olarak mümkün olmadığı halde hakim hanım benimle evlenmeye kara verdi. Büyük fedakarlık gösterdi. Ben de bu fedakarlığa fedakarlıkla yanıt verip hakimlik sınavına girdim ve kazandım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı