REKLAMI GEÇ

Denizli İŞKUR’da Mesleki Bilgi Toplantısı yapıldı

Denizli İŞKUR’da Mesleki Bilgi Toplantısı yapıldı

Her yıl Şubat ve Ekim aylarında yapılan “Mesleki Bilgi, Rehberlik ve Danışmanlık (MBRD) Alt Çalışma Grubu” toplantısı Denizli Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü toplantı Salonu’nda yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Şubat 2019 Perşembe, 14:52

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Pamukkale ve Merkezefendi Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü yetkililerinin katıldığı toplantıda, Denizli İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, MBRD’nin amacının işgücü piyasasının istediği nitelikler ve ihtiyaçlar dikkate alınarak, gençlerin özelliklerine uygun mesleği seçmeleri, böylece mesleğinde ve çalışma hayatında başarılı olmalarının sağlanması olduğunu söyledi.

Ayrıca 2018 yılında Denizli İŞKUR İl Müdürlüğünde kurulan Bilgisayar Laboratuvarı ile 904 öğrenciye Mesleki Yönelim Test Bataryası uygulandığını ve öğrencilere meslek seçiminde yardımcı olduklarını belirten Işık, “ Yeni dönemde de bu uygulamaya okullarda devam edilecek ve daha fazla sayıda öğrenciye ulaşılacak”dedi.

Diğer taraftan toplantıda katılımcılara bilgi veren İş ve Meslek Danışmanı Mehmet Ali Özel, geçen dönemde yapılan faaliyetleri anlattı. Özel, 2018 yılında Denizli İŞKUR’da görev yapan İş ve Meslek Danışmanlarının 501 okul ziyareti gerçekleştirdiklerini, bu ziyaretlerde ‘İş Arama Becerileri ve Meslek Seçiminin Önemi’ konulu bilgilendirme yapıldığını aktardı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı