REKLAMI GEÇ

Denizli Koruyucu Aileler Derneği, 14’ncü yaşını kermesle kutluyor

Denizli Koruyucu Aileler Derneği, 14’ncü yaşını kermesle kutluyor

Denizli’de kimsesiz çocuklara sıcak bir yuva ve aile veren koruyucu ailelerin bir araya geldiği Denizli Koruyucu Aile Derneği (DEKAD) 14’ncü yaşını kermesle kutluyor.10 Haziran’a kadar açık kalacak kermesten edilen gelirleri çocuklar ve koruyucu aileler yararına açılan atölyelerde ve hazırlanan projelerde kullanılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Haziran 2022 Pazar, 15:26

Denizli Koruyucu Aile Derneği (DEKAD) 14.yıl heyecanını yaşıyor. Denizli’de açtıkları kermesle yeni yaşını kutlayan DEKAD, kermesten edilen geliri ise daha çok çocuğun hayatına dokunmak için gerçekleştireceği dernek faaliyetlerinde ve koruyucu aileler için açılacak atölyelerde kullanmayı planlıyor.
DEKAD’ın Kermesi, 10 Hazirana kadar Saltak Caddesi No.83’te Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi altında misafirlerini bekliyor olacak.

“DEKAD olarak gün geçtikçe daha da büyüyoruz”
Kermes açılışında konuşan DEKAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Vural Haziran’ın ilk haftasının derneklerinin kuruluş yıl dönümü olduğunu belirterek, “2009 yılından 6 koruyucu aile ve 1 Sosyal Hizmet Uzmanı tarafından kurulan derneğimiz bugün 13.yılını doldurdu, artık 14.yılımıza giriyoruz ve çok mutluyuz. Bugün bir kermesle bu doğum günümüzü renklendirmeye çalışıyoruz. Kermesimizde büyük emeği olan Elele Federasyonu Başkanı Sayın Ayfer Doğan, Dernek Başkan Yardımcımız Şenay Akyol, Yönetim Kurulu Üyemiz Adem Alptekin Altunbaş, dernek üyelerimiz ve gönüllülerimizle beraberiz. Denizli Koruyucu Aile Derneği olarak gün geçtikçe daha da büyüyoruz. El ele coşkuyla ve çocuklarımızla beraber, çocuklarımızın şefkatli bir aile ortamında büyümeleri için çalışmalar ve etkinlikler yapmaya devam edeceğiz” dedi.

KERMES 10 HAZİRAN’A KADAR AÇIK OLACAK
Kermes’i anlatan DEKAD Başkan Yardımcısı Şenay Akyol “kermes etkinliğimiz için geçen aylarda çalışmaya başladık çünkü hepimizin sonuç olarak amacı çocuklar için etkinlikler yapabilmek. Bu kermes için koruyucu annelerimiz derneğimizde gerçekleşen atölyelerde çalıştılar ayrıca gönüllülerimizden bağışlar topladık. Kermesimizde el emeği ürünlerimize daha çok önem veriyoruz. Gelecek yıllarda bu malzemelerimizin artarak çoğalacağını düşünüyoruz. İlerleyen süreçte atölyelerimizi fazlalaştıracağız ve daha çok annemize ulaşacağız. Kermesimiz 10 Haziran’a kadar Saltak Caddesi 83 numarada Makine Mühendisleri Odası’nın giriş katındaki etkinlik alanında açıktır. Tüm çocuk dostlarımızı bekliyoruz. Kermes gelirlerimizi derneğimizin faaliyetlerinde ailelerimizin daha çok faydalanması için yapacağımız atölyelerde ve eğitimlerde kullanmayı planlıyoruz. Ayrıca kermesten elde edilen geliri federasyonumuzun bir üyesi olduğumuz için federasyon çalışmalarında da kullanacağız. Bu tür kermes çalışmaları ile diğer stoklarında yaptığı gibi derneğimize finansal kaynak sağlıyoruz ve bunların bizim faaliyetlerimizi sürdürebilmemiz için gerekli olduğunu düşünüyoruz. Bu kermes çalışmasını geçen yıllarda olduğu gibi devam ettireceğiz ayrıca diğer atölye çalışmalarıyla da kaynak yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

“HER ÇOCUĞUN EN İYİ İMKANLARA SAHİP OLMASINI İSTİYORUZ”
Psikolojik danışman ve Yönetim Kurulu Üyesi Adem Alptekin Altunbaş: “Biz şu fikirdeyiz. Her çocuk özeldir ve dolayısıyla da her çocuğun kendi gelişim olanakları çerçevesinde oluşabildiği en iyi imkanlara sahip olmasını istiyoruz. Ve şunu biliyoruz sağlıklı bir toplumun oluşup gelişebilmesi için sağlıklı bireylere ihtiyacı var ve bizde tamamen bu doğrultuda 2009 yılında beri bu hedef ve ülkü peşinde koşuyoruz. Yani sağlıklı bireyler yetiştirmek ve her çocuğumuzun bir aile içerisinde büyümesini hedefliyoruz ve bu bağlamda da bu kermesimizin bu amaçlarımıza ulaşabilmesi için bir vesile olarak görüyoruz. Tüm Denizlimizi de kermesimize bekliyoruz” dedi.

TÜRKİYE’NİN İLK ÇOCUK ALANINDAKİ FEDERASYONU: ELELE FEDERASYONU
13 yıl önce çıktıkları yolculuğu kısaca anlatan DEKAD kurucu yönetim kurulu üyesi ve Elele Federasyonu Başkanı Ayfer Doğan: “13 yıl önce çıktığımız bu yolculuk giderek daha çok çocuk dostunun bir araya gelmesiyle büyüyor, gelişiyor ve güçleniyor. Bundan 13 yıl önce bugün Denizli Koruyucu Aile Derneği yola çıktığında gerçekten çok güzel idealler peşindeydi ve bunların büyük bir kısmını gerçekleştirdi. Çok fazla ulusal ve uluslararası projelere imza attı. Koruyucu ailelerle kenetlendi eğitimler atölye çalışmaları ve çocukların ihtiyaçlarına da odaklanarak değerli çalışmalara imza attı. Tabi ki en son başarısı bir Avrupa Birliği desteği ile Çocuklar İçin El Ele Projesi kapsamında 8 Ekim 2021 tarihinde Türkiye’nin ilk federasyonu olan çocuk alanındaki Elele Federasyonu’nun kuruluşuna öncülük yaptı. Ben de Elele Federasyonu’nun yönetim kurulu üyesi olarak öncelikle derneğimizin bu anlamdaki desteğine ve gücüne çok inanıyor ve çok teşekkür ediyorum. Buradaki değerli çocuk dostu arkadaşlarımıza çok fazla insanın emeği var. Buradaki çalışmada 13 yıldır yüzlerce çocuk dostu hiçbir karşılık beklemeden tüm çocukların sevgi dolu bir ailede büyümesi için çaba harcadı. Bugün Elele Federasyonu 5 sivil toplum kuruluşundan oluşuyor. Aramıza sonradan 2 STK daha eklendi ve Türkiye’de çocukların korunmasına yönelik her türlü çocuk politikasını çocuğun yararına üretilmesi konusunda çalışmalar yürütmeyi hedefliyor. Bir yandan da Türkiye’de çoğalan sivil topluma öncülük etmeye devam ediyoruz. Bu anlamda bugünkü kermesimiz hem sürdürülebilir kaynaklara ulaşmak açısından hem de daha çok insana ulaşmak açısından çok değerli ve çok kıymetli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve çorbada tuzunuz olsun diyorum. Çünkü her çocuğun sevgi dolu bir ailede büyümeye hakkı var. Bunun için herkesin mutlaka yapabileceği bir şey var. Birlik ve beraberlik ruhu içerisinde tüm Türkiye’nin ve dünyanın çocukları için onları güzel ailelerle buluşturmaya bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı