REKLAMI GEÇ

Hac kayıtları için geri sayım başladı

Hac kayıtları için geri sayım başladı

Müftü Mehmet Aşık, 2017 yılında ilk defa hacca gitmek isteyenlerin müracaatlarının 6 Ocak’ta sona ereceğini belirterek, 2017 için otomatik kayıt yenileme işleminin yapılmayacağını ifade etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ocak 2017 Pazartesi, 14:07

Müftü Mehmet Aşık, 2017 yılında Hacca gitmek üzere ilk defa kayıt yaptıracakların 6 Ocak’a kadar bankalara giderek 20 lira ön kayıt ücreti yatırmış olması gerektiğini söyledi.

Hac konaklama türlerinde değişikliğe gidildiğini ifade eden Müftü Aşık, “2016 yılı Hac kurasına katılıp Hacca gidemeyenlerin, 9-31 Ocak 2017 tarihleri arasında internet ortamından veya müftülüklerden Hac konaklama tercihini belirleyerek, kayıt yenileme işlemlerini mutlaka yapmaları gerekiyor” dedi.

Müftü Aşık, kayıt yeniletmeyenler 2017 kura çekimine dahil edilmeyeceğini, 2017 yılı için otomatik kayıt yenileme yapılmayacağına dikkat çekti.

Müftü Aşık, 2017 yılında Hacca gitmek üzere ilk defa kayıt yaptıracakların ilgili bankalara 6 Ocak’a kadar 20 lira ön kayıt ücreti yatırmış olması gerektiğini belirterek, “Ön kayıt ücretini yatırdığına dair banka dekontu ile nüfus cüzdanı fotokopisiyle beraber il ve ilçe Müftülüklerimize müracaat etmelidir. Ayrıca vatandaşlarımız istemeleri halinde kayıt başvurusunu, ‘http://hac.diyanet.gov.tr’ internet adresinden elektronik ortamda kendileri yapabileceklerdir. 2017 yılında otomatik kayıt yenileme işlemi yapılmayacağından 2016 yılında kuraya katılanlardan Hacca gidemeyenler, kayıt yenileme işlemlerini 09 – 31 Ocak 2017 tarihleri arasında il ve ilçe müftülüklerinde veya ‘http://hac.diyanet.gov.tr’ internet adresinden elektronik ortamda kendileri yapabileceklerdir. Kayıt yeniletenler, Hac konaklama türü, kayıtlı olduğu il ve ilçesini, iletişim bilgileri ile kura birliktelik işlemlerinde değişiklik yapmak istedikleri takdirde bu işlemlerini 09 – 31 Ocak 2017 tarihleri arasında Müftülüklerden yaptırabilirler. Hac kurası, 23 Şubat Perşembe günü saat 10.00’da Başkanlığımızın belirleyeceği yerde, bilgisayar ortamında ve basın huzurunda çekilecektir. Kura çekiminden sonra kesin kayıt yapmaya hak kazanan vatandaşlarımızın, ‘Kesin Kayıt Yaptırabilir’ belgelerini cep telefonlarına gelecek olan SMS şifresi ile alabileceklerinden, özellikle cep telefonu bilgilerinin güncellenmesi gerekmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı