REKLAMI GEÇ

PAÜ’de 12. Frankofoni Kongresi

PAÜ’de 12. Frankofoni Kongresi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün düzenlediği 12. Frankofoni Kongresi çeşitli üniversitelerden gelen 66 akademisyenin katılımıyla yapıldı. Üç gün süren kongrede çeşitli akademik alanlarda Türkçe ve Fransızca dil ve edebiyat, müzik, mitoloji, şiir gibi görsel ve işitsel sanat dalları konuşuldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2017 Pazartesi, 14:44

Deniz TOKAT /(DHA)
Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Frankofoni Kongresi’nin bu yıl 12’incisi yapıldı. Üç gün süren kongrede, çeşitli akademik alanlarda Türkçe ve Fransızca dil ve edebiyat, müzik, mitoloji, şiir gibi görsel ve işitsel sanat dalları, yapılan oturumların ana konularını oluşturdu. Kongrenin ilk günü, Pamukkale Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurten Sarıca’nın Rötuş Edebiyat ve Sanat Topluluğu ile birlikte hazırladığı şiir dinletisi, tüm kongre davetlileri ve katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Kongresi’nin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, dil öğretiminin önemine vurgu yaparak, “İnsanlar arasındaki ilişkinin köprüsü iletişimdir. Dil öğrenmek günümüzde lüks degil tam aksine bir ihtiyaçtır. Fransız Dili ve Edebiyatı, Fransızca Öğretimi, Karşılaştırmalı Edebiyat, Metinlerarasılık, Kültürlerarasılık, Dilbilim, Göstergebilim, Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe-Fransızca Çeviri alanlarındaki çalışmaların sunulacağı bu kongre sonuçlarının üniversitemize ve tüm bilim insanlarına önemli katkılar sağlayacağını ümit ediyorum” dedi.

Kongrenin ikinci günü yapılan oturumların sonunda, PAÜ Fransız Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şevket Kadıoğlu’nun hazırladığı ‘Gülünç Kibarlar’ adlı tiyatro oyunu kongreye katılan akademisyenler ve öğrencilere sahnelendi. Kongre, Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü akademisyenlerinin Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden gelen konuk akademisyenler için düzenlediği Buldan gezisi ile kongre son buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı