REKLAMI GEÇ

Denizli protokolünden kandil mesajları

Denizli protokolünden kandil mesajları

Bu gece Regaip Kandili. 26 Ocak Perşembe, yani bugün idrak ediliyor. Üç ayları habercisi ve ilk kandili olan Regaip dualar ve ibadetler ile geçirilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ocak 2023 Perşembe, 10:46

Denizli protokolü de yayınladıkları mesajlarla Regaip Kandili’ni kutladı.

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
“Üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandili, manevi iklimin çok daha yoğun yaşandığı ayların iç dünyamızın aydınlanmasına vesile olmaktadır. Bu mübarek günlerde rahmet, mağfiret ve bereket kapıları ardına kadar açıktır ve bu inananlar adına eşsiz bir fırsattır. Regaip Kandili Allah’ın insanlara lütuf ve inayetinin bol bol ihsan edildiği çok özel bir gecedir. Bu mübarek gecede gönlümüzü herkese açmalı, dostluk ve kardeşlik hislerimizi güçlendirmeli, birlik ve beraberliğimizi korumak için gayret etmeliyiz.

“Mübarek 3 ayların manevi ikliminin ilk esintisini inşallah Regaip Kandilimiz ile idrak etmenin sevincini yaşayacağız. Bu özel gecede vicdan muhasebesi yaparak kendimizi sorgulamalı, hatalarımızdan dönme konusunda çaba sarf edip, küslük ve dargınlıklara son vermeliyiz. Ayrıca bu kutlu gecenin barışa, dostluğa, kardeşliğe vesile olması için dua etmeliyiz. Bu vesilelerle Regaip Kandilimizin başta Denizli’miz olmak üzere ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, barış ve huzur getirmesini diliyor, tüm İslam aleminin bu özel gecesini canı gönülden kutluyorum.”

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)
Mübarek üç ayların ilki olan Recep ayının ilk perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gece Regaip Kandili olarak idrak ediliyor. Arapçada, kelime anlamı ‘bir şeyi istemek, arzulamak ve elde edilmesi arzu edilen değerlere ulaşmak’ olan Regaip Kandili Müslümanlar için en kıymetli anlardan biri olarak kabul edilmektedir. Bu günler, dini duyguların yoğunluk kazandığı, iyiliklerin arttığı günlerdir. Üç ayların ilki olan Recep ayının ilk Perşembe gecesinde idrak edilen Regaip Kandili, İslam Alemi’nin en kıymetli günlerinden biridir. Bu gece tövbe kapılarının aralandığı, tövbelerin makbul olduğu mübarek bir gecedir. Manevi duyguların daha da arttığı bu güzel, değerli günlerde, her birimizin birbirine karşı daha hoşgörülü ve saygılı davranarak, toplumumuzda var olan iç huzur ve kardeşliği daha da pekiştireceğine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Pamukkaleli hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam Alemi’nin mübarek üç aylarını ve Regaip Kandili’ni tebrik ediyor, bu kıymetli günün ülkemizin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna katkıda bulunmasını temenni ediyorum.”

YÜCEL GÜNGÖR (AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI)
“Kandil geceleri insanların kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran müstesna gecelerdir. Allah’a şükür imkânı bulacağımız bu özel gecede, muhabbetin, sohbetin, kaynaşmanın artmasını temenni ediyorum. Toplumumuzu kaynaştırdığına inandığımız maneviyat yüklü bu günlerde yardımlaşma ve dayanışma bilincinin çoğalması, birlik, beraberlik ve kardeşliğin güçlenmesi için ihtiyaç sahiplerine uzanan el olmalıyız. Üç aylar, birbiri ardına açılan rahmet ve mağfiret kapıları olan Recep, Şaban ve Ramazan ayını içinde barındıran, Regaip Kandiliyle başlayan, Miraç ve Berat ile devam eden, bin aydan daha hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşan, Ramazan Bayramı’yla da maddî ve manevî alanda bayrama dönüşen manevi yükseliş, bağışlanma ve fırsat aylarıdır. Bu gecede semaya açılan ellerin geri çevrilmeyeceğine tüm kalbimle inanıyorum. Bu kutsal gecede ülkemizin tüm uyarılarına rağmen İsveç’te kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı yapılan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyorum. Dünyanın çeşitli yerlerinde akan kanın, çekilen acıların bir an evvel durmasını Yüce Allah’tan diliyorum. Müslümanların Yüce Allah’a daha derin bir şükür imkânı bulacağı bu özel gecede, milletimiz için muhabbetin, sohbetin, samimiyetin, kaynaşmanın artmasını temenni ediyorum.

“Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimizin, vatandaşlarımızın ve İslam aleminin idrak edeceğimiz Regaip Kandili’ni ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı Allah’tan niyaz ediyorum. Mübarek üç ayların ve Regaip Kandilinin hayırlara vesile olmasını, tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Ayrıca 28 Ocak Cumartesi günü Denizli’de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştireceğimiz Toplu Açılış programına tüm hemşehrilerimi davet ediyorum.”

MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)
“Regaip Kandili, pek çok ihsanın müjdesidir. Bu gece manen temizlenmenin, vicdanen arınmanın fırsatı ve fazilet kaynağıdır. Kandil münasebetiyle af ve merhamet kapıları ardına kadar açılacaktır. Duanın gücüyle günahkarlara aşılmaz duvar ören ihlaslı yürekler, iman ve irfanının hikmetiyle kötülükleri def eden tertemiz kalpler, istikbalimizin güvenceleri, varlığımızın manevi güvenliğidirler. Aziz şehitlerimizi rahmet, minnet, şükranla anıyorum. Buldanlı hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve Türk-İslam aleminin Regaip Kandili’ni içtenlikle ve samimiyetle kutluyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı