REKLAMI GEÇ

Denizli Şehirlerarası Otobüs Terminalinde mülteci hareketliliği yaşanıyor

Denizli Şehirlerarası Otobüs Terminalinde mülteci hareketliliği yaşanıyor

Avrupa’ya geçişlerin serbest bırakılmasıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde mülteci hareketliliği arttı. Avrupa’ya gitmek için bekleyen, çoğunluğu Suriyeli sığınmacılar nedeniyle Edirne’ye bilet kalmadı, İstanbul biletleri de tükenmek üzere…

Ali İbileme / DENİZLİHABER / 28 Şubat 2020 Cuma, 15:07

İdlib’deki 33 askerimizin şehit edildiği hain saldırının ardından Avrupa’ya geçişlerin serbest bırakılmasıyla, Türkiye’de bulunan mülteciler sınır bölgelerine hareket etmeye başladı. Mültecilerin en çok kaldıkları şehirlerden biri olan Denizli’de de hareketlilik öğle saatlerinden itibaren başladı.

Avrupa’ya gitmek için Denizli’de bekleyen çoğunluğu Suriyeli, İran ve Afganistan gibi ülkelerden gelen mülteciler izin verilen geçişten yararlanabilmek için Denizli Şehirlerarası Otobüs Terminaline akın etti.

Türkiye’nin Yunanistan ile kara sınırı olan Edirne’den Yunanistan’a geçmek isteyen sığınmacıların akını ile Edirne’ye olan otobüs biletlerinin tamamı bitti. Denizli Haber’in Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden edindiği bilgilere göre; Önümüzdeki salıya kadar Edirne’ye biletler tükendi.

Edirne’ye bilet bulamayanlar ise İstanbul seferlerine yöneldi. Firmalarda az sayıda İstanbul bileti kaldığı bilgisi edinilirken, otobüs firmalarının bazıları da ek sefer için çalışma başlattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı