REKLAMI GEÇ

Denizli SGK, öncü

Denizli SGK, öncü

SGK İl Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, 2009’daki 3 temel hedefinden biri olan emekli aylıklarını, emekli olunan günün aynı haftası ya da en geç aynı ay içerisinde bağlanması hedef

/ DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2009 Pazartesi, 18:51

Sosyal Güvenlik Kurumu’na paydaşlarına tanıtmak, SGK reformunu anlatmak, sosyal güvenlik kavramının toplumun tüm bireyleri tarafından bilinmesini sağlamak ve vatandaşların yeni yasa ile ortaya çıkan hak ve yükümlülükler konusunda bilinçlendirilmesini sağlamak amacıyla, 11-17 Mayıs tarihleri arasını kapsayan hafta, Sosyal Güvenlik Haftası ilan edildi. Denizli SGK Müdürlüğü de hafta kapsamında, birçok etkinlik düzenledi. Toplumda sosyal güvenlik bilincini oluşturmak amacıyla, bu seneden itibaren kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası’nın, ilk etkinlikleri bugün gerçekleştirildi. Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından, SGK İl Müdürü Ayhan Dorum ve kurum çalışanları, Denizli Valiliği’ni ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nı ziyaret etti. Daha sonra SGK İl Müdürü Ayhan Dorum, kurum çalışanları ile birlikte, müdürlük binasında, SGK Haftası için hazırlanan pastayı kesti.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, 2009’daki 4 hedefinin, kayıt dışı istihdamı önlemek, işsizliği azaltmak, kurum gelirlerini artırmak ve emekli aylıklarını en hızlı biçimde bağlamak olduğunu söyleyen SGK İl Müdürü Ayhan Dorum, Sosyal Güvenlik Kurumu Denizli Müdürlüğü olarak, bu 4 hedeften birine ulaştıklarını söyledi. Dorum, “Bakanlığımızın, 2009 hedefleri içerisinde yer alan, emekli aylıklarının, emekli olunan hafta içerisinde ya da en geç o ay içerisinde bağlanması hedefine, biz müdürlük olarak ulaştık. Nisan ayında, emekliye ayrılan 600 kişinin aylıklarını, emekli oldukları gün içerisinde bağladık” dedi. Dorum, Denizli’de, 11 bin 300 isteğe bağlı sigortalı ile birlikte toplam 220 bin aktif sigortalı çalışan (SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’na kayıtlı olanlar),136 bin de emekli bulunduğunu söyledi.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı