REKLAMI GEÇ

Ulusal Menderes Yolu Yürüyüşü’ne katılan dağcılar, Çal’da çadır kent kurdu

Ulusal Menderes Yolu Yürüyüşü’ne katılan dağcılar, Çal’da çadır kent kurdu

İlk kez düzenlenen Ulusal Menderes Yolu Yürüyüşü’ne katılan dağcılar, Çal’ın Bahadınlar Mahallesi yakınında bulunan Özcan’ın Damı Mevkisi’nde çadır kent kurdu. Yörük otağını aratmayan, 400’den fazla çadırı bir arada gören vatandaşlar bol bol fotoğraf çekti. Dağcıların otağı, bu akşam saatlerinde Kabalar Mahallesi yakınında bulunan Saz Deresi Mevkisi’ne kurulacak.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 7 Nisan 2017 Cuma, 13:31

Ulusal Menderes Yolu Yürüyüşü, dün Çal’dan başladı, pazar günü Güney Şelalesi’nde sona erecek. Bölgenin doğa sporlarına uygunluğunu, ekolojik turizm için büyük potansiyele sahip olduğu konusunda farkındalık yaratmak, gençleri dağcılık sporuna teşvik etmek amacıyla düzenlenen yürüyüşe katılan 400’den fazla dağcı, dün akşam saatlerinde kamp kurdu.

3 günde Büyük Menderes Nehri, Adıgüzeller Barajı, tarihi ve kültürel yerler, orman ve kayalık bölgelerden oluşan 75 kilometrelik parkuru yürüyecek olan dağcıların ilk kamp yeri Çal’ın Bahadınlar Mahallesi oldu. 400’den fazla dağcı burada kamp kurdu. Akşam yemeği sırasında da uzun kuyruklar oluştu.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Dağcıların yemek ve su ihtiyacını karşıladık. Kurdukları çadırlar Yörük otağını aratmadı. Bu yürüyüşe katılıp, bölgemizin tanıtımına katkı koyan tüm dağcılara teşekkür ediyorum. Ulusal Menderes Yolu Yürüyüşü, geleneksel hale gelmelidir” dedi.

Yürüyüşe katılanlar, bu akşam ilk kamp yerine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Kabalar mahallesi yakınındaki Söz Deresi mevkisine çadır kuracak. Cumartesi günü de Gözler’de kamp kuracak olan dağcılar, pazar günü sabah saatlerinde Güney Şelalesi’ne ulaşacak ve yürüyüş sona erecek. Yürüyüşe katılanlara Güney Şelalesi’nde sertifikaları verilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı